Glas Javnosti

RUSKI TRIK DA STOPALA BUDU TOPLA I KAD JE NAPOLJU -30

Život
Autor: Glas javnosti

Trik koji Rusi stalno praktikuju će vam pomoći da zagrejete stopala u obući i kad je napolju -30. Potebna vam je samo jedna stvar koju svi bacaju...

Da li se i vama lako smrznu stopala iako nosite zimsku obuću

Nakon toplog decembra, u Srbiji je u januaru "udario minus", a koliko god da su nam metereolozi najavljivali zahlađenje, mnogi od nas nisu još uvek spremni za sneg i led. Od gradskog prevoza koji sporije funkcioniše, preko slojeva odeće koje je izuzetno teško nositi na leđima, pa do obuće koja, koliko god da je postavljena i navodno topla, ipak nikako da nam zagreje noge - izlazak iz kuće po ovakvom vremenu je sve samo ne uživanje!

Ali, postoji trik kako da zagrejete stopala kada je napolju minus, a sve što vam je potrebno jeste predmet koji sasvim sigurno imate u kući. 

Kada popijemo sok, logično je da prazan tetrapak bacimo u kantu. Ali, nemojte to da uradite, postoji odličan način da ga iskoristite! Ovaj trik Rusi stalno praktikuju zimi, a pomoći će vam da napravite "izolaciju" u cipelama i čizmama i tako sprečite da vam se stopala smrzavaju.

Prvo isecite i otvorite tetrapak, dobro je operite i osušite. Zatim nacrtajte na njemu oblik uloška za cipele i isecite. Iz cipela ili čizama koje nosite zimi izvadite ulošak, pa stavite ovaj koji ste napravili od tetrapaka i to folijom okrenutom nagore. Nakon toga, vratite "originalne" uloške na njihovo mesto, preko onih koje ste sami napravili. I to je cela mudrost! Ovakava domaći uložak će neverovatno zadržavati toplotu i sprečiti da hladnoća probije đon i ohladi vam stopala. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR