Glas Javnosti

Trikovi kako kupiti obuću koja vas neće žuljati

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Kupovina cipela je za jedne nužda, a za mnoge pravo uživanje. Međutim, džaba vam nove sjajne cipele, ako počnu da vas žuljaju posle 11 sekundi.

U jurnjavi za određenim modelom ili bojom, često se zanemaruju neka jednostavna pravila koja mogu da nas spasu žuljeva i otečenih nogu.

Stručnjaci navode šta nikako ne smete da radite kada birate novu obuću.

Kupujete cipele ujutru

Ako mislite da doba dana nije bitno za šoping, grdno se varate. Sasvom normalno, stopala otiču tokom dana, i ako pazarite cipele ujutru, verovatno će biti previše uske za svakodnevnu upotrebu.

Potcenjujete značaj uložaka

Velika zabluda je misliti da je korišćenje uložaka namenjeno samo ljudima koji imaju određene probleme sa nogama. Imajte u vidu da ako dugo stojite tokom dana, ulošci mogu da budu pravi spas za vaša stopala jer će smanjiti njihovo opterećenje.

Stalno nosite iste cipele

Koliko god da volite određenu obuću, to nije razlog da je nosite baš svaki dan. Savetuje se da napravite bar pauzu od jednog dana kako bi se nakupljeni znoj osušio. Takođe, često nošenje istih cipela može da "oblikuje" vaše stopalo zbog čega će vam druga obuća biti manje udobna.


Zanemarujete vrstu đona

Oduševljeni ste modelom i ne vodite računa o materijalu od kojeg je napravljen đon? Vodite računa da su kožni đonovi meki i sjajni, ali i da proizvode glasan zvuk kada ih kucnete kažiprstom.

Gumeni đonovi su obično mat boje i nečujni kada ih kucnete.

Poliuretanski se lako savijaju i odlično prijanjanju za podlogu.

Probate samo cipelu na jednoj nozi

Velikm propust! Kod ljudi ništa nije isto ili identično, to važi i za noge, jedna će uvek biti jača. Zato pod obavezno morate da probate obe cipele da biste bili sigurni u svoj izbor.

Rok trajanja patika

Da, naravno da ih kupujete da bi trajale "večno", ali u praksi, sa normalnom dnevnom kilometražom, patike počinju da propadaju već posle šest meseci.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR