Glas Javnosti

DA SIJAJU KAO IZ REKLAME: Održavajte sjaj i čistoću drvenih površina uz pomoć prirodnih proizvoda

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Ako želite da vaši laminati i parketi sijaju kao sa reklame, isprobajte neke od ovih metoda koje sadrže prirodne sastojke.

Kompanija za čišćenje i održavanje „RCH Professional“ podelila vam je nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete lakše održavati čistoću i sjaj svojih drvenih površina.

Ako želite da vaši laminati i parketi sijaju kao sa reklame, isprobajte neke od ovih metoda koje sadrže prirodne sastojke.


Najbolje vreme za čišćenje drvenih površina u vašem domu zavisi od vas. Možete ukloniti prašinu i prljavštinu koja se pojavljuje nedeljno, a mesečno poliranje prirodnim uljima pomoći će da vaš nameštaj izgleda sjajno za ceo život.

Voda i sirće

Mešavina tople vode i sirćeta je fantastična za čišćenje kupatila i kuhinje. Takođe čini čuda za drvo, uključujući drvene podove. Voda otpušta prljavštinu, dok sirće može da ubija klice.

Koristite belo ili jabukovo sirće. Potrebno je da odnos vode i sirćeta bude 2:1. Potopite krpu u mešavinu vode i sirćeta i prevucite preko drvenih površina.

Dodajte deterdžent za suđe i eterična ulja

Uz ovaj trik, deterdžent za pranje sudova treba da bude providan kako ne bi ostavljao tragove. Mešajući vodu sa deterdžentom za suđe i vašim omiljenim esencijalnim uljem, možete napraviti prirodni, domaći rastvor za čišćenje sa mirisom koji vam se sviđa.

U pola litra vode potrebno je dodati jednu kašičicu deterdženta i nekoliko kapi eteričnog ulja. Najbolje bi bilo da prilikom čišćenja koristite krpu od mikrovlakana, a smesu stavite u bocu sa raspršivačem.


Jabukovo sirće, maslinovo ulje i eterična ulja

Za tamno obojeno drvo koristite mešavinu jabukovog sirćeta, maslinovog ulja i eteričnih ulja za svež miris.

Biće vam potrebna dva decilitra jabukovog sirćeta, jedan decilitar maslinovog ulja, jedna kašika biljnog glicerina, jedna kašika limuna i 20 kapi etarskog ulja.

Limunov sok deluje kao dezinfekciono sredstvo, a sirće uklanja masnoću. Maslinovo ulje vlaži drvo i neko vreme ga štiti od čestica prašine.



Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR