Glas Javnosti

EVO DO KADA ĆE BITI LETO U APRILU: Evo kada temperatura pada za 15 stepeni, uz kišu i pljuskove

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je danas zabaležen tropski dan, temperatura je dostigla 30°C.

Nastavlja se leto usred aprila, koje je ove godine poranilo dva meseca ranije, a već nam je 31. mart doneo i prvi troski dan, odnosno dan kada maksimalna temperatura dostigne ili pređe 30°C. Današnji dan doneo je Srbiji još jedan tropski dan, u Loznici je mereno 30°C, dok je u Beogradu bilo 29°C. Letnje vreme nastaviće se i u narenom periodu.

Sunčano i veoma toplo očekuje se i u sredu. Ipak, oslabljeni hladni front doneće umereno naoblačenje severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, ali se padavine ne očekuju. U tim predelima prolazno se očekuje i pojačan severozapadni vetar.


Maksimalna temperatura biće sutra od 22°C u Bačkoj do 30°C u centralnim i jugoistočnim predelima Srbije, u Beogradu do 28°C.

Dakle, vreme ovih dana je kao da je jun, a maksimalne temperature više su za 10 do 15 stepeni od proseka, s obzirom na to da je prosek 15 do 19°C.

Inače, od četvrtka do nedelje nastavlja se sunčano i dalje veoma toplo vreme, iako će temperature tokom dana biti malo niže, a i jutra će biti svežija.

Maksimalna temperatura biće tokom dana u većini predela oko 25°C, što je i dalje znatno iznad proseka.

Najtoplije biće sledećeg ponedeljka, s obzirom na to da ćemo biti pod uticajem snažnog ciklona sa zapada, koji će uz južna strujanja doneti priliv još toplije vazdušne mase. Maksimalna temperatura biće ponegde i preko 30°C.


Vedro nebo u narednom periodu uslovljavaće da vrednosti UV zračenja sredinom dana budu visoke.

Potom se sredinom sledeće sedmice očekuje jače naoblačenje  i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a temperature će biti u padu za 15 stepeni. Ono što je sigurno, očekuje se zahlađenje, ali još je rano precizirati da li će ono biti blažeg ili jačeg oblika, tako da će se više o tome znati narednih dana.

Nakon zahlađenja koje se očekuje sredinom sledeće sedmice, u periodu oko 20. aprila očekuje se promenljivo oblačno i znatno ugodnije vreme, primerenije kalendaru, uz maksimalne temperature od 15 do 20°C, što su ujedno i prosečne temperature za april.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR