Glas Javnosti

TRETMAN KOŽE LICA: Parne kupke za sjajniju kožu

Moda
Autor: Glas javnosti

Dopunsko zasićenje kiseonikom i vodom u obliku parnih kupki, obloga, tuširanja i drugih opštih higijenskih tretmana, neophodno je pri svakom tretmanu lica i tela. Predstavljamo vam parne kupke za lice koje vam mogu pomoći da vratite stari sjaj koži, a koje vam mogu postati svakodnevna rutina prilikom nege i održavanja kože lica.

Iako su odlične za tretman kože kod zdravih osoba, ove parne kupkene bi trebalo primenjivati kod osoba sa bronhijalnom astmom, povišenim pritiskom, obolenjima srca i krvnih sudova. Ovo su samo neki od načina kako možete tretirati svoje lice kao u kozmetičkom salonu.

- Posudu sa širokim dnom napuniti vodom do pola. U nju staviti 1 kašičicu nane i jednu kašičicu kamilice. Kada provri, poklopiti, ostaviti da stoji 10-15 minuta. Pokriti glavu peškirom, nagnuti se nad paru na rastojanju oko 30 cm od posude. Za masnu kožu se preporučuje parna kupka 2 puta mesečno, a za suvu jednom mesečno u trajanju 3-5 minuta. Posle parne kupke naneti na vlažno lice odgovarajuću kremu koja odgovara vašem tipu kože.

- Uzeti po 1 kašiku matičnjaka, mirođije, lavande, kamilice, nevena i biljke dan i noć. Sve to možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane. Staviti smesu u veću šerpu na šporet. Kada voda proključa i počne isparavanje, nagnuti se nad nju 15 minuta na odstojanju od 20 cm. Kosu bi trebalo uvezati peškirom. Ova kupka poboljšava sastav suve kože i pomaže da se lice očisti od crnih i belih tačaka.

- Detaljno očistiti lice vodom ili losinom. Nasuti u šerpu 1,5 l vode, dovesti do ključanja. Sklonite sa vatre, dodajte 1-2 kašike suvog cveta lipe. Trajanje parne kupke za masnu kožu je 15-20 minuta, za normalnu 10-15, a za suvu 5-10 minuta. Posle trtmana isprati lice hladnom vodom i posušiti papirnim ubrucom. Posle 20-30 minuta na lice naneti hranljivu masku.

- Jednu kašiku pelina staviti u 1 l vrele vode. Prekriti glavu peškirom i postaviti lice iznad pare. Dužina tretmana za suvu kožu je 2-3 minuta na ne suviše vreloj pari, za normalnu kožu 5 minuta, za masnu ili zagađenu kožu 8-10 minuta na vreloj pari. Posle parne kupke lice osvežiti prohladnom vodom ili toaletnim mlekom. Kod suve kože pre parne kupke lice namazati masnom kremom. Tretman poboljšava cirkulaciju kože, tonira i osvežava.  

(Izvor: Herbalia ORG)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR