Glas Javnosti

Све жене носе ове гумице, а не знају ПРИЧУ ИЗА ЊИХ

Moda
Autor: žena.blic.rs

Смислила их је студенткиња којој су се СВИ СМЕЈАЛИ, а сада зарађује МИЛИОНЕ

Гумице у облику жице старих телефонских апарата већ годинама су потпуни хит межу женама. Не само да занимљиво изгледају, већ и много мање оштећују косу од обичних гумица, па ћете их наћи у несесеру скоро сваке жене. А погледајте ко стоји иза овог изума.
Гумица за косу коју има свака жена зове се "Инвисибоббле", а жена која стоји иза ње је Швеђанка Софи Трелес-Тведе (27). У време када је смислила овај изум била је студенткиња од 18 година.

Идеја јој је дошла сасвим случајно - спремала се за журку и на изласку из стана за око јој је запао стари фиксни телефон и жица која спаја слушалицу и апарат. Ишчупала га је и везала њиме косу. Вече је, каже, било лудо и у игри је било много алкохола па је легла чим се вратила кући, и то везане косе, али када се ујутро пробудила мамурна, приметила је једну ствар - глава је уопште није болела од репа као што би је болела са обичном гумицом.

Одмах се родила идеја и позвала је свог садашњег дечка Феликса Хафу који јој је сада пословни партнер, и почели су да раде на прототипу гумице.

На крају је, каже, дошла у контакт са произвођачем телефонских жица и са њим склопила договор да жицу која се користи за производњу скрати и направи од ње потпуни круг.

- Први сет гумица био је грозан, али знала сам да је идеја добра, па смо је подешавали и на крају смо дошли до коначног производа и рођена је "Инвисибоббле" - каже ова девојка.

Решила је да направи паковање од три гумице које коштају по пет фунти по кутији.

Онда су 2012. године склопили договор са произвођачима у Кини и почела да продаје много више, а 2013. године популарност гумица је експлодирала.

- Цимерке су ми се смејале када сам тек почела и поспрдно ме звале "предузетница", а данас годишње зарађујем преко 16 милиона фунти - закључује она.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR