Glas Javnosti

Silikon u usnama NIJE dobra ideja: Brojne žene su priznale da se gorko KAJU što su ih ikada stavile

Moda
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Silikon u usnama može da izazove brojne komplikacije koje narušavaju našu prirodnu lepotu, ali može da nam stvori i ozbiljne zdravstvene probleme.

U današnje vreme veliki broj dama, čak i onih veoma mlađih, posećuju plastične hirurge zbog raznih zahteva, ali uvećanje usana je najčešća intervencija koju traže i taj trend traje već više od dve decenije. Kako je ta estetska korekcija postala vrlo pristupačna, nekolicina pripadnica lepšeg pola, čini se, pokušava da poveća svoje samopouzdanje promenom izgeda.

Međutim, neretko stvari mogu da krenu po zlu, posebno kod žena koje su uvećavale usne veštačkim materijalima, poput silikona - biopolimera.

Najčešće komplikacije:

- otok
- neprirodna tvrdoća usana kao posledica stvrdnjavanja sintetskog materijala,
- asimetrija
- deformiteti
- stvaranje granuloma (grudvica) kao posledica prirodne odbrambene reakcije
- infekcija

Iz tog razloga se sve više žena odlučuje se rešitih implanta i vrate prirodni izgled, naglašavajući da više nikada ne bi tako nešto uradile na svom licu.

botox shot in the female cheek stock photo

One koje su već prošle kroz proces vađenja silikona iz usana priznaju da je operacija vrlo bolna i da bi više volele da tome nisu morale da se podvrgnu.

Svakako je najvažnija lepota koju nosimo u sebi, a baš ona se i prenosi na spoljašnji izgled. Silikoni u usnama mnogo češće pokvare našu prirodnost i autentičnost.

O ovoj temi je naš poznati književnik napisao misao koja bi svaka dama trebalo dobro da zapamti:

- Vrednost lepote je u beskrajnoj raznolikosti vidova u kojima nam se javlja. U tome je i njena oplemenjujuća snaga i njena najveća draž.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR