Glas Javnosti

Savršena nega trepavica i obrva narodnim sredstvima

Moda
Autor: Glas javnosti

Moguće je imati duge, lepe i negovane trepavice, kao i pravilne obrve uz pomoć ovih malih trikova. Narodna sredstva koja se od vajkada koriste, mogu poslužiti i danas. Ne košta puno, a nije ni previše zahtevno.

Ako želite da posebnu pažnju posvetite negovanju svojih trepavica i obrva, najbolje je to učiniti prirodnim sastojcima. Uz ovakvu negu, vaše trepavice će izgledati baršunasto, biće gušće i brže će rasti. Takođe, vaše negovane obrve doći će do izražaja.

Breskvino ulje je jako delotvorno kada je nega trepavica i obrva u pitanju. Možete ga koristiti za mazanje trepavica, ali i za obloge koje su namenjene obrvama. Malo vate natipite podgrejanim uljem i stavite na obrve. Zatim, pokrijte trakama pergament papira i učvrstite zavojem. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta. Ovim tretmanom omekšaćete trepavice i obrve, a dlačice više neće ispadati. 

Za stimulaciju rasta trepavica i obrva dobro se pokazalo i bademovo ulje. Kao i u prethodnom slučaju, stavite na njih malo vate natopljene podgrejanim bademovim uljem, pokrijte trakama pergament papira, učvrstite zavojem i sačekajte 10 do 15 minuta. Efekat neće izostati. Takođe, za bolji rast trepavica koriste se još neka vitaminizovana ulja, na primer pasjeg trna, bele jele ili ricinusovog ulja sa nekoliko kapi vitamina A. Moguće je ubaciti i domaći sok od šargarepe.

Starinska preporuka za brži rast trepavica ,koja se davno koristila pre pojave sve ove današnje kozmetike i preparata, jeste pomešana jednaka količina ruma i ricinusovog ulja. Treba samo voditi računa da ne pregrejete ulje i da dobro zaštitite regiju oko očiju, kako ne bi došlo do iritacije očiju i kapaka.

 (Izvor: Herbalia ORG)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR