Glas Javnosti

POZNATI MUŠKARCI POLUDELI ZA LAKOM ZA NOKTE: Jedan od njih pokrenuo sopstvenu liniju

Moda
Autor: Glas javnosti

Oblačenje i uređivanje noktiju, nekada rezervisano isključivo za žene, postaje sveprisutni trend među muškarcima.

Svetske zvezde poput Harija Sajlsa, Džoa Džonasa, ASAP Rokija, Lil Nasa Iksa i Džejsona Donovana razbijaju tradicionalne norme, ponosno prikazujući svoje manikire na raznim događajima.


Hari Sajls, poznati pevač, nije samo usvajao trend lakiranja noktiju, već je krajem 2021. godine lansirao sopstvenu liniju lakova za nokte pod nazivom „Plesing”. Džo Džonas je na Met Gala 2022. godine ponosno pokazao svoj manikir, dok su reperi ASAP Roki i Lil Nas Iks takođe postali poznati po svojim uređenim noktima. Nedavno je i glumac Džejson Donovan privukao pažnju sa crnim noktima na plaži.


Pitanje koje se postavlja jeste zašto sve više muškaraca usvaja ovaj trend?
Da li je to izraz podrške ženama, promocije rodne ravnopravnosti ili nešto drugo? Kozmetičarka Britni Bojs smatra da nokti predstavljaju prirodan tok u kojem se moda razvija. Ona ističe da modni događaji poslednjih godina jasno pokazuju narušavanje starih normi o rodu i seksualnosti.

View this post on Instagram

A post shared by Pleasing (@pleasing)


Tuguldur Erdenejagral, kozmetičar iz Los Anđelesa, vidi ovaj trend kao još jedan korak ka demokratizaciji noktiju. Po njoj, uređivanje noktiju je poput nošenja nakita i ne bi trebalo da bude rezervisano za određeni pol. Smatra da ovakvi trendovi pomažu u menjanju percepcije šire javnosti.


Svi smo svesni da se trendovi konstantno menjaju, a očigledno je da muškarcima lak za nokte odlično pristaje uz njihove posebne odevne kombinacije. Iako je lak za nokte prvenstveno bio deo ženske kozmetike, istorijski gledano, nosili su ga vladari i elite u staroj Kini kao simbol moći i bogatstva. Prvi akrilni lak izumeo je 1954. zubar Frederik Slek, koji je otkrio ovu inovaciju dok je popravljao slomljeni nokat zubnim akrilom."


Glas javnosti/D05H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR