Glas Javnosti

POSLEDICE TRENDA: Uradila je "turske zube", sada bi sve učinila da vrati svoje (VIDEO)

Moda
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Svi sanjaju o holivudskom osmehu, mada je činjenica da mnogi ne podnose da vide “porculansko savršenstvo”.

Stomatolozi su otkrili šta se krije iza ovog "blistavog osmeha", a jedna devojka je želela da podeli svoje neprijatno iskustvo. Kako kaže, cilj joj je bio da upozori na moguće posledice.

Ona je objavila snimak pod nazivom “Pravi zubi = bezbrižnost. Molim vas da ne prolazite kroz bol i patnju koju donose fasete”, a dalje u snimku je otkrila i zabrinjavajuće činjenice. Kako kaže, zubi joj često "otpadaju" nakon čega usledi neprijatan miris.

“Sad ću da vam objasnim zašto žalim. Nikada tokom odrastanja nisam volela svoje zube. Nosila sam proteze, ali nikada mi se nije dopadalo što imam sitne zube. U detinjstvu nisam naročito vodila računa o njima i samim tim su mi smetali oblik i boja. Izbeljivanje mi je dosta pomoglo, ali opet nije bilo dovoljno”, rekla je devojka koja je ubrzo počela da istražuje o stomatolozima iz Turske.

“Štedela sam i zacrtala da ću ih korigovati hirurškim putem. Tokom prvog pregleda pokušala sam da budem jasna o tome šta želim i činilo mi se da se razumemo. Kada je došlo do toga, nisu mi stavili privremene zube, već sam šetala Turskom sa izbrušenim zubima. Bila sam prilično zbunjena i mogla sam samo da se nadam najboljem. Kada je sve trebalo da se cementira, bili su ogromni. Nekako sam se navikla, a onda je usledila noćna mora”, isrpičala je.

Nakon nekog vremena, počela je da primećuje neprijatan miris u ustima.

“Zubi su posle par meseci počeli da otpadaju. To se obično dešava kada ih čistim koncem. Na svu sreću, to može lako da se popravi. Ako je zub očuvan, možete da odete kod zubara i on će ga zacementirati. Ipak, sa turskim zubima dolazi i do osetljivosti desni i neprijatnog mirisa. Ko ne čisti fasete koncem, sigurno je nekada osetio neprijatan miris. Sa ovim zubima ne mogu ni jabuku da zagrizem. Sve bih dala da vratim svoje stare zube, ovo je bila najgora odluka”, ispričala je ona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR