Glas Javnosti

NOVA SKUPOCENA TORBA POZNATOG BRENDA: Pogledajte neobičan OBLIK ovog dizajnerskog komada koji je predmet brojnih RASPRAVA!

Moda
Autor: Glas javnosti

Nova Luj Viton torba, toliko je čudnovata, da je odmah po pojavljivanju izazvala burne i oprečne reakcije na Tviteru i Instagramu. Iako spada u mušku kolekciju jesen/zima 2021, o njoj se još uvek vode polemike. Košta čak 39.000 dolara, a mnogi smatraju da je cena jednako bizarna kao i njen oblik.

Mnogi ljudi širom sveta razbacuju se svojim razumevanjem mode, klanjajući se čak i onim avangardnim komadima, čija upotrebna svrha većini ostaje sasvim nepoznata. Možemo reći da će se ljubiteljima aviona ili letenja ona verovatno dopasti, a posebno onima koji su kao deca sanjali o glamuroznom životu pilota ili stjuardesa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TheWill Downtown Magazine (@thewilldowntown)

 

U odbranu torbe stali su brojni modni urednici i ljubitelji mode, koji tvrde da se ona mora posmatrati i iz umetničke, a ne iz čisto utilitarističke perspektive. Nastala kao delo Virdžila Abloa, ona spada u njegovu šestu kolekciju za slavni brend, po imenu Ebonics. Torbe u kolekciji vratile su na scenu slogan Tourist vs Purist, kom je Ablo bio posvećen kada je tek dospeo na kreativno kormilo brenda 2018.godine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Brian T. Callaway (@becallaway)

 

Kako Ablo objašnjava: “To je moj princip za moj pogled na svet kada stvaram. Turista je neko ko je voljan da uči i želi da vidi Ajfelov toranj kada dođe u Pariz. Purista je osoba koja zna sve o svemu”. Ipak, iza dubokog značenja ove poetske izjave, možemo se složiti da je avion-torba interesantna, iako je pomalo luckasta i bizarna.

Da li biste je nosili, šta biste u nju spakovali i gde biste je poneli, odlučite sami...

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR