Glas Javnosti

Najefikasniji metod: Evo zašto ne smete izostavljati balzame za skidanje šminke

Moda
Autor: Glas javnosti

Nežni, a opet veoma efikasni

zdravoj koži prekrasnog izgleda ne možemo da govorimo ako ona nije u potpunosti čista. Ovaj prvi korak svakodnevne rutine nege kože izrazito je važan kako bi očistili pore kože od svih nečistoća i sprečili eventualne upalne procese, ali i da bi ostatak nege bio učinkovit jer proizvodi koje koristimo u rutini ne mogu da prodru u kožu ako ona nije čista. Upravo zato se isplati ulaganje u kvalitetne čistače, a jedan od njih je definitivno balzam za skidanje šminke.


U poslednje vreme kada je čišćenje kože lica u pitanju glavnu reč imaju balzami za uklanjanje mejkapa. Ovaj proizvod od ostalih čistača se razlikuje svojom teksturom te dolazi u obliku kreme, gela ili ulja, a formulisani su tako da omekšaju šminku i nečistoće na koži lica, čime olakšavaju njeno uklanjanje. Balzami za skidanje šminke su često bogati hidratantnim sastojcima i uljima koja pomažu u hidrataciji kože dok se šminka uklanja.


Kako koristiti balzame za skidanje šminke?


Operite ruke kako biste osigurali čistu aplikaciju, a zatim uzmite malu količinu balzama pa ga nanesite na suvu kožu lica, uključujući oči i usne. Balzam nežno umasirajte u kožu kružnim pokretima kako bi se šminka i ostale nečistoće što lakše uklonile. Zatim isperite balzam toplom vodom ili ga uklonite tuferom, a koji će se potom pretvoriti u emulziju zahvaljujući kojoj šminka jednostavno klizne s kože lica. Nakon korišćenja lice će biti mekano, glatko i ujednačeno, a nakon skidanja šminke ne zaboravite da nahranite svoju kožu lica tonikom ili serumom i hidratantnom kremom kako bi koža bila nahranjena i hidrirana.


Balzami za skidanje šminke su posebno korisni za uklanjanje vodootporne šminke i teških mejkap proizvoda.
Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR