Glas Javnosti

MODA JE UVEK BILA POMALO LUCKASTA: Neobične stvari koje su bile u TRENDU U PROŠLOSTI

Moda
Autor: Glas javnosti

Svako vreme ima svoju modu a može se reći da je ona i ciklična. Ipak, pojedine modne trendove ne bismo voleli da se ponove.

Crni zubi

Verovali ili ne ali u doba vladavine kraljice Elizebete 1 isticali su se zubi pocrneli od šećera jer je to značilo da osoba ima novca da ga kupi (bio je veoma skup). Tako je nastao trend da žene boje svoje zube u crnu boju kako bi pokazale da su jele dosta šećera, a samim tim i da su bogate.

"Kasl trake" za kosu

1920-ih je plesačica Irena Kasl nosila trake za kosu napravljene od bisera. Mnogo su stezale čelo i celu glavu kako ne bi spale sa nje ali - sve za lepotu, nosile su se!

 

Predimenzionirane naramenice

1980-ih su popularizovane naramenice na ženskim sakoima i haljinama, a neke su dostizale groteskne dimenzije. Sada su se vratile u nekom obliku, na kraju kratkih rukava, ali ne bismo voleli da žene ponovo izgledaju kao svemirski generali...

Haljine od metala i novina

1960-ih su dizajneri počeli da kreiraju haljine od čudnih materijala kao što su lim i novinski papir. Materijal od prirodnih vlakana sa printom novina - da, ali ne bismo voleli da nosimo halijne od lima i pravih novina, ma koliko moderne bile!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

The #window to the #world can be #covered by a #NEWSPAPER #newspaperdress

A post shared by komali (@ms_unique_9) on

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP