Glas Javnosti

MIT ILI STVARNOST: Da li više vode znači blistavu kožu?

Moda
Autor: Glas javnosti

U svetu lepote i zdravlja, preporuke za pijenje obilne količine vode kao ključa za postizanje zdrave i blistave kože su sveprisutne.

No, da li je stvarnost tako jednostavna kao što zvuči? Dermatolozi su istražili i donose odgovore.

Voda je esencijalna za naš život, igrajući ključnu ulogu u održavanju normalne temperature tela i zaštiti osetljivih tkiva i organa.

 
Dermatolog Deane Mraz ističe: "Hidracija je važna za sveukupno zdravlje i normalno funkcionisanje tela." Ova tvrdnja se posebno odnosi na naš najveći organ - kožu. Mraz objašnjava da koža odražava unutrašnje stanje organizma, te da ravnoteža tela rezultira sjajem i zdravim izgledom kože.


Osim očiglednog osećaja žeđi, dehidracija može uzrokovati glavobolje, umor i čak depresiju. Dermatolog Marisa Garšik ukazuje na znake dehidrirane kože, uključujući ljuštenje, zategnutost, svrab i nedostatak sjaja. Garšik napominje da dehidracija može naglasiti znakove starenja, ističući bore i tamne krugove.

Iako je voda ključna, dermatolozi naglašavaju da je kompleksan pristup neophodan za održavanje zdrave kože. Mraz objašnjava da hidratacija poboljšava cirkulaciju krvi, isporučujući hranljive materije i kiseonik u kožu. Osim vode, naglasak se stavlja na sveukupno zdravlje, uključujući ispravnu ishranu, kvalitetan san i upotrebu proizvoda za negu kože koji zadržavaju vlagu.


Garšik savetuje redovnu upotrebu hidratantnih krema i proizvoda za negu kože kao osnovu hidratacije kože. Piling je takođe ključan jer uklanjanje mrtvih ćelija kože poboljšava apsorpciju proizvoda za negu kože.

Dakle, dok dehidracija ima vidljive posledice na licu, dermatolozi naglašavaju da nema dovoljno dokaza koji podržavaju tvrdnje da više vode za piće iznad određenog nivoa nužno poboljšava zdravlje kože. Za blistavu kožu, fokusiranje na sveukupno zdravlje i pravilnu negu su ključni faktoriBONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR