Glas Javnosti

Kako vam crvena haljina može pomoći u životu?

Moda
Autor: Glas javnosti

Da li vašim telom prođe svilena seta kada čujete pesmu iz 1986. godine „Dama u crvenom“ Krisa de Burga? Ili se sa simpatičnom nostalgijom setite filma „Žena u crvenom“, koji je snimljen dve godine ranije?

Ili ste, pak, generacija koja pamti zanosne šljokičave crvene haljine sa dubokim izrezime koje su nosile Merilin Monro i Džejn Rasel u filmu „Muškarci više vole plavuše“? Ili najbolje pamtite devedesete i film „Zgodna žena“ u kome u jednoj sceni Džulija Roberts nosi volansku, slojevitu crvenu haljinu sa dugim, belim rukavicama? Ili, jednostavno, pamtite ženu koju ste voleli ili volite u njenoj posebnoj crvenoj haljini ili imate neku značajnu svoju (od tamno crvene čipke, na primer, kratku, koju više ne nosite, možda ste joj i delove rasparali, ali je čuvate kao amajliju?)

Foto: Pexels

Bilo kako bilo, crvene haljine ostavljaju utisak i pečat u sećanju i strujanju krvi. One, kako kažu neki na društvenim mrežama, mogu da pomognu da i stidljiva devojka postane fatalna žena. One su, jednostavno, „staple“ komad koji važi za takav decenijama. Vekovima.

Istraživanja su pokazala da muškarci smatraju da je žena koja nosi crvenu haljinu seksipilnija i otvorenija za seksualne avanture od ostalih. Čini se da crvena prenosi jasnu poruku – ona je poziv na seks.

Modni dizajner Bil Blas je imao poznatu uzrečicu koja je glasila: „Kad god se premišljate šta da obučete, uzmite crvenu haljinu“. Zašto? Zato što se bilo gde na svetu crvena boja smatra bojom strasti i ljubavi. Ona je univerzalni jezik ljubavi i to veoma direktan. Možda je tako jer je to i boja krvi koja je, pak, vezana za srce koje nas uvodi u ljubav? Moguće.

Foto: Pexels

Crvena je toliko atraktivna da su u istraživanjima muškarci ne samo govorili da su žene u crvenoj haljini više seksi od ostalih već su to izjavljivali i za žene koje su se fotografisale ispred crvene pozadine.

Međutim, jedno od glavnih pitanja je: na koji način nositi crvenu haljinu? Prvo je bitno odabrati dobru nijansu, u zavisnosti da li imate topao i hladan podton kože a onda bi trebalo razmisliti sa čime je uklapate. Najbolje boje za cipele, tašne i ostale aksesoare uz crvenu haljinu su: zlatna, srebrna i bela. Takođe je dobra i crna.

Od ostalih elemenata uz crveno dobro ide teksas, zlatan nakit, cipele u boji kože (kao i kaput u kamel boji) a ako ste dodatno hrabri, možete kombinovati crveno uz zmijski dezen na kome preovlađuje svetlo braon boja.

Dodatna hrabrost je potrebna jer je za samu crvenu haljinu potrebna ona početna. No, imajte u vidu da može i obrnuto – ako obučete crvenu haljinu ona će vam pružiti hrabrost. Zato, ne čekajte. Nosite je.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR