Glas Javnosti

Kako da se otarasite ružnih tačkica MITISERA?

Moda
Autor: Glas javnosti

Ako imate mitisere ne znači da vam je lice prljavo ili da ga nečistite dobro. Mitiseri su, ustvari pore koje su proširene usled gomilanja sebuma i mrtvih ćelija kože. Kada se ova “mešavina” nagomila do same površine kože, ona oksidira u dodiru sa vazduhom i poprima crnu boju.

Naučno je dokazano da je veličina pora odnosno njihova vidljivost, a samim tim i nastanak mitisera, određen genetikom. Kako se osloboditi tih ružnih crnih tačkica? Kada isprobavate aktivne sastojke bilo koje vrste, važno je da na umu imate dve stvari. Prva je da više ne znači uvek i bolji rezultat i da treba uvoditi jedan po jedan, a druga da svakom sastojku treba vremena da bi proizveo efekat. 

Benzoil peroksid - Nije u stanju da spreči taloženje sebuma poput salicilne kiseline, izuzetno dobro smiruje upalne procese pa je koristan kao dodatak tretmanima za čišćenje pora.

Salicilna kiselina - Osim što vrši piling kože, ona se rastvara u ulju što joj omogućava da prodre dublje od kiselina koje se rastvaraju u vodi i pročisti i same pore. U prevodu: ne samo što uklanja već postojeće mitisere već sprečava i nastanak novih. Tretinoin koji ide na recept decenijama se koristi kao topikalna terapija akni što znači da je odličan i za mitisere. Derivati vitamina A smiruju upale ali i sprečavaju ćelije da se slepe i blokiraju pore.

Glas javnosti/receptoor.com

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR