Glas Javnosti

Kako da pravilno odaberete šminku i istaknete svoju LEPOTU

Moda
Autor: Glas javnosti

Na Internetu postoji mnogo tutorijala za šminkanje, ali ne mogu sve tehnike pokazati pravu lepotu vaših očiju

Kozmetika može transformisati bilo koje lice. Ako želimo da oči učinimo izražajnim, nije dovoljno naneti sloj senki i nacrtati liniju ajlajnerom.  Nanošenje šminke treba da bude u skladu sa bojom i konturom očiju. Jedna od ključnih tajni profesionalnih šminkera je da oni vrlo dobro znaju koju paletu senki da koriste.

Daćemo vam nekoliko saveta kako da odaberete šminku kojom ćete na najprikladniji način istaći boju očiju.

Šminka po boji očiju

Neke boje senki pristaju nekim očima više nego drugima. Ne zaboravite da uvek primenite neutralnu bazu pre dodavanja akcenta u boji. Odredite nijansu irisa i na posao.

Tamne oči

Vlasnici očiju ove boje imaju prednost: gotovo sve nijanse senki su pogodne za njih. Međutim, ako želite da dodate dubinu svom izgledu, plavi i zeleni tonovi će vam dati efekat koji želite. Takođe, svetle boje kao što je zlato koje se nanose na uglove očiju mogu dodati čar.

Plave oči

Prema krugu boja, narandžasta je suprotnost plavoj. Stoga će plavookim damama odgovarati sve nijanse braon i terakote. Pored toga, bolje je dati prednost mirnijim tonovima. Zapamtite da se ova boja očiju dobro slaže sa crnim ili tamno sivim ajlajnerom.

Zelene oči

Za razliku od zelenih očiju, upotreba ljubičaste palete će pomoći da se stvori svetao, senzualan izgled, savršen za večernju šminku. Druge pogodne nijanse su roze, bronzane, crvene i crvene. Eieliner je bolje izabrati braon ili čak srebro.

Smeđe oči

Iris kod ovog tipa oka obično menja boju u zavisnosti od osvetljenja, što treba uzeti u obzir pri izboru prave palete senki. Najskladnije izgledaju zelene nijanse, pastelne boje, kao i senke sa metalnim efektom, što će sliku učiniti još uočljivijom.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR