Glas Javnosti

Kako da sami skinete gel lak kod kuće za 15 minuta

Moda
Autor: Glas javnosti

Kao jedna od mera predostrožnosti u doba epidemije korona virusa između ostalog zatvoreni su i saloni lepote i frizerski saloni, pa se većina žena suočila sa činjenicom da će morati da bar neko vreme budu same svoj majstor.

Farbanje kose možda i nije neka nauka, a tu su i praktični sprejevi u boji koji privremeno prikrivaju izrastak, ali ako ste do sad redovno išli kod manikira i u izolaciji ostali "zaglavljeni " sa ne tako svežim gel lakom na rukama to može da predstavlja problem.

Pre nego što krenete da gulite i do besvesti turpijate gel, i tako uništite nokatnu ploču, isprobajte jednostavan trik koji će vam pomoći da ga se rešite. Sve što vam treba jeste malo strpljenja, turpija čist aceton i aluminijumska folija.

Korak 1

Koristeći blagu turpiju skinite površinski sloj laka. Vodite računa da ne preterate sa ovim korakom i da ne dođete do nokatne ploče, kako je ne biste uništili i oslabili.

Korak 2

Pripremite 10 tufera - po jedan za svaki nokat, i dobro ih natopite 100-postotnim acetonom. Na nokte stavite tufere, a potom svaki umotajte u komadić aluminijumske folije i čvrsto stegnite, kako biste pojačali dejstvo acetona i kako se tuferi ne bi pomerali. Ako imate lateks rukavice - navucite ih preko svega kako bi držale tufere i foliju na mestu. Sačekajte 15 minuta da aceton deluje.

 


Korak 3

Nakon što skinete foliju i tufere, gel lak bi uglavnom trebalo da bude ostranjen. Ono što je ostalo, pažljivo i lagano uklonite drvenim ili metalnim štapićem za nokte. Ako procenite da ima potrebe možete da ponovite prethodni korak, s tim što ćete sada tufere na noktima držati svega pet minuta.

Korak 4

Nakon što ste uklonili gel lak, namažite neko hranljivo ulje za negu poput bademovog na nokte i oko njih. Najbolje je da nokte nekoliko dana negujete specijalizovanim lakom za jačanje, a tek onda da ih premažite omiljenom bojom.

Izvor: žena.blic.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR