Glas Javnosti

Imate 40 godina i više? Kako da i dalje budete moderni i obučeni sa stilom?

Moda
Autor: Glas javnosti

Kad žena pređe 40 godina često se jave “mislioci sa strane” koji daju savete kako određene modne kombinacije nisu više za nju a krenu i sa savetima kako bi trebalo da se oblači.

Čak postoje i određena pravila koja se, uz dobru volju, mogu preformulisati, tako da ih ipak ne poštujete ali da pritom uzmete u obzir i svoje godine.

1.    Možete nositi šta god želite

Možete nositi šta god želite sve dok se u tome osećate udobno, sve dok se u tome osećate odlično, sve dok taj odevni predmet ističe dobre strane vaše figure. Neki kažu da kratka suknja ili haljina nije za žene koje su prešle četrdesetu, ali to nije tačno. Ako imate lepe noge, u posebnim prilikama možete nositi kraću dužinu suknje ili halijne.

2.    Istaknite svoje prednosti

Da li su to noge, ramena, grudi – nevažno je. Nosite nešto što taj deo ističe (na primer, ako su to ramena, bluze “na jedno rame”).

Foto: Pexels

3.    Nosite trendove

Ko je i zašto rekao da žene koje imaju više od četrdeset godina ne bi trebalo da nose trendi odeću? Sada je to manje bitno – zanemarite tu misao. To ne znači da ćete ispoštovati svaki trend, ali onaj koji se vama sviđa -zašto da ne? U celom autfitu možete izabrati da jedna stvar bude trendi a da ostatak bude jednostavan i sveden.

4.    Uložite više novca u odeću

Kako godine prolaze ipak je važno da odeća na vama bude odličnog kvaliteta. Tinejdžerke mogu da izgledaju dobro u svakakvim materijalima, ali zrela žena bi trebalo da se kloni nekvalitetnih. Pritom, kvalitetnija odeća lepše pada i duže traje.

5.    Igrajte se sa aksesoarima

Pronađite jedan aksesoar (na primer, veliki okvir naočara, određena boja, kaiš, ešarpa) i neka postane vaš zaštitni znak i neka vas čini hrabrijom. I ovde važi pravilo da bi ostatak autfita trebalo da bude sveden.

 

(Izvor: busbeestyle.com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR