Glas Javnosti

GREŠKE u šminkanju zbog kojih oči izlgledaju SITNO, evo kako da se šminkaš da deluju KRUPNIJE

Moda
Autor: Glas javnosti

Zbog prejake šminke i prenaglašenosti, oči mogu da izgledaju sitnije. Da biste to izbegli primenite sledećih nekoliko saveta.

Ne zapostavljajte obrve

Održavajte oblik svojih obrva, vodeći računa da bude najpribližniji prirodnom obliku. Danas su u modi deblje, pune obrve što je sjajna vest za sve nas koje imamo sitnije oči. Ukoliko budete održavali obrve na ovaj način, fokus će biti upravo na njima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Skincare Addicts (@glimpseof_beauty)


 
Koža oko očiju mora biti hidrirana

Bore, podočnjaci i otoci čine da oči deluju još sitnije, stoga povedite računa o nezi kože na ovom delu lica. Često se umivajte hladnom vodom, a na predeo oko očiju stavljajte ohlađene kesice čaja kako bi se umanjili eventualni otoci. Smanjite unos soli, redovno vežbajte i pijte dovoljno vode.

Eliminišite podočnjake

Koristite korektor kako biste prekrili podočnjake. Na taj način nećete uvećati oči, ali nećete ni usmeriti pažnju na njih.

 

Neutralne senke za oči su jedino poželjne

Koristite svetlije i neutralne senke za oči, naročito na sredini kapka. Time ćete "približiti" oči i one neće delovati sitno. Zahvaljujući tankoj liniji koju ćete izvući crnim ajlajnerom, trepavice će delovati gušće.

Ne nanosite krejon ispod oka

Na ovaj način dodatno vizuelno smanjujete oko. Na donji kapak nanosite nude senke, jer će tako oko delovati veće i otvorenije. Zaboravite na tamne ajlajnere, krejone i senke na donjem kapku ukoliko imate sitne oči.

Nijansiranje

Na liniju gde se završava gornji kapak nanesite za nijansu tamniju senku. Na taj način otvarate oko. Na ugao očiju nanesite svetlucavu senku. Tako oko deluje budno i mnogo veće!

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP