Glas Javnosti

Eleganciju podižu na viši nivo, ali BUDITE OPREZNI: Saveti kako da izaberete PRAVI PAR CIPELA NA ŠTIKLU

Moda
Autor: Glas javnosti

Cipele sa visokom potpeticom su jedan od omiljenih modnih komada kod žena. Mogu doprineti da celokupan izgled dobije jednu elegantnu notu, ali moramo biti oprezni pri kupovini štikli, te vam nudimo nekoliko saveta kako da izaberete pravi par cipela bez greške.

1. Pogrešan kalup:

Pronašli ste štikle iz snova, ali kada ste ih obuli, noga vam se nije u potpunosti uklopila u kalup. Razlog je taj što kalup ne paše obliku vašeg stopala zbog čega veče u štiklama može da prođe u mukama. Ako vam stopalo nije potpuno "selo" na dno cipele, odnosno ako srednji, povišeni deo stopala ne prijanja uz štiklu, nemojte ih kupovati. Kalup mora pratiti stopalo, inače u štiklama nećete dugo izdržati.

2. Jutarnji šoping:

Kada se probudite, vaše telo je najsvežije, što se odnosi i na stopala. Ujutru je stopalo puno uže, a time i nešto manje. Tokom dana, u telu se nakuplja voda zbog čega se noga može značajno proširiti. Upravo ti dodatni milimetri su vrlo važni kod kupovine štikli. Kupite li knap cipele ujutru, postoji opasnost da vam popodne budu preuske, a ako ih budete nosili tokom cele večeri, kada stopalo dodatno otekne, štikle će vas nažuljati i postaće neizdržive za nošenje. Kod kupovine štikli, cipela bi trebalo da bude komotna, čak malo i velika, odnosno za pola broja veća.

Foto: Pixabay

3. Previsoka potpetica:

Visoka potpetica izgleda vrlo elegantno. Međutim, ne dozvolite da vas ta elegancija namami na kupovinu, posebno ako štikle nosite vrlo retko. Naime, ako vaše stopalo nije naviknulto na vrlo strmi pad pod kojim noga stoji u štikli, nakon vrlo kratkog nošenja osetićete bol u listovima i celom stopalu. Ako planirate celo veče da stojite u štiklama, radije odaberite štikle s nešto nižom, ali stabilnijom potpeticom u kojima ćete moći elegantnije da hodate.

Maksimalna visina potpetice za početnike trebalo bi da bude od 7 do 10 centimetara

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR