Glas Javnosti
posta

Da vam peglanje više ne bude najzamorniji kućni posao

Moda
Autor: Glas javnosti

Skoro da bi svaka žena volela da poseduje čarobni štapić kako bi izbegla peglanje gomile veša, pogotovu posle svih obaveza koje je imala tokom dana.

1. Pomoću FENA

Ukoliko je u pitanju neka laka garderoba koja se i ne gužva previše, lepo je poravnjajte na ravnoj podlozi i približavati vazduh iz fena. Ako je u pitanju nešto što je prilično gužva, okačite ga na ofinger, onda prvo malo pofajtajte komad odeće, a zatim uključite fen. Ako se radi o klasičnoj košulji koja vam treba za posao, nemate vremena da precizno peglate peglom, malo nakvasite rukav, a zatim gurnite fen kroz njega i uključite ga. 

2. Sprej protiv nabora

U jednu šolju vode sipajte punu kašiku, kašiku ipo omekšivača. Sve to prebacite u bočicu sa raspršivačem i nanesite na željeni komad odeće. Ovaj miks će omekšati "bore", a dodatno će poboljšati miris tkanine.

3. Rolovana odeća

Kada budete ispeglali odeću, poređajte jedan komad preko drugog, a zatim sve komade zajedno zamotajte u rolnu. Ovo je super način da sačuvate majice, pantalone, bluze sa minimalnim naborima. Međutim, nije tako unčikovito kod klasičnih pamučnih košulja na početnom sloju.

4. Kocke leda

Ukoliko imate kod kuće sušaru za veš, pre nego što je pustite da radi, ubacite 3 do 4 kocke leda (može i više ako imate puno odeće). Nakon 10 do 15 minuta, u zavisnosti od materijala, stvari će biti ispravljene ili znatno manje gužvanije nego inače, pa čak i ako treba da uključite peglu, peglanje će trajati znatno kraće.

(Glas javnosti/najboljamamanasvetu.com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR