Glas Javnosti

CHANEL SLAVI 100. GODIŠNJICU PARFEMA N°5

Moda
Autor: Glas javnosti

U čast svoje 100. godišnjice, parfem N°5, koji je promenio svet mirisa, dobija izuzetnu i nezaboravnu proslavu.

Kolekcija „N°5“, sadrži 123 izuzetna komada nakita koji odaju počast pet elemenata kultnog parfema N°5: čepu, bočici, broju, cveću i mirisu – piše luxlife.rs.

U celoj kolekciji vidimo elemente čepa - njegov smaragdni rez i pravougaoni oblik koji podseća na Vendomski trg. Iako je ukrašen dijamantima, oniksom, biserima, pa čak i žutim safirima, osmougao se nalazi u srcu ovog elegantnog dizajna.

Geometrijska silueta bočice takođe se može videti između nizova belih i žutih dijamanata i žutih safira koji su nanizani na ogrlicama, broševima i minđušama u celoj kolekciji.

Što se tiče ikone N°5, on je smelo postavljen van centra na ogrlici od žutog zlata Eternal N°5, koja se može se nositi i kao broš.

Jasmin, majska ruža i ilang-ilang – cveće u srcu parfema N°5 – prisutni su u kolekciji u vidu dragulja u boji ćilibara i topaza koji najviše sijaju na ogrlici Golden Burst – što je čini legendarnim komadom kolekcije. 

Centralni deo ove kolekcije je ogrlica 55,55, koja slavi sve elemente mirisa oko izuzetnog dijamanta od 55,55 karata. „Ovaj pristup je bez presedana“, kaže Patris Legro u saopštenju za javnost. „Počeli smo sa grubim dijamantom koji smo isekli, ne da bismo dobili najveći mogući kamen, već da bismo dobili savršeni osmougaoni dijamant težine 55,55 karata.“

Dok se neki komadi iz kolekcije mogu kupiti, ogrlica 55,55 će se čuvati kao nasleđe modne kuće CHANEL.

N°5 Collection Event posvećen proslavi parfema i lansiranju kolekcije nakita se trenutno održava na Place Vendome u Parizu. Na izložbi su predstavljeni komadi luksuznog nakita okruženi šik  fleksibilnim šipkama koje izgledaju kao latice, koje su neophodne za miris N°5. Kolekcija je okružena hiljadama latica, poput cveća moderne bašte, koje se polako njišu dok posetioci prolaze.

Pored toga, sjaj dragog kamenja prikazanog na svakom komadu nakita dodatno odaje počast eleganciji i magiji koju nosi CHANEL N°5.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR