Glas Javnosti

Ako želite da se CEO DAN oseća VAŠ PARFEM sledite ova uputstva: Čak se stavlja i iza kolena

Moda
Autor: Glas javnosti

Svi imamo neka svoja posebna mesta gde volimo da prsnemo parfem. Nanošenje parfema nije tako jednostavno kao što vam se možda čini. Pogrešno nanošenje dovešće do trošenja nepotrebno velike količine parfema ili do nanošenja prevelike količine, što opet nije dobro.

Kako biste pravilno naneli parfem potrebno je samo da sledite nekoliko saveta.

Nanesite ga na tačke gde se meri puls

Većina ljudi samo naprska zglobove, ali ako pafrem nanesete na pulsne tačke, vaš miris će još duže trajati. Dakle, parfem raspršite na potiljak, zglobove, laktnu jamu i zadnji deo kolena. Ovo deluje zbog činjenice da su ta područja tela prirodno toplija, što aktivira miris i oslobađa ga tokom dana.

Mnogi luksuzni parfemi imaju odgovarajuće gelove za tuširanje, kreme za telo i ruke i razne druge proizvode. Ako neki miris obožavate i želite da traje ceo dan, ulaganje u ove proizvode se čini kao dobra ideja.

Veoma je važno naneti parfem na golu kožu, a ne kada ste već obučeni, jer ne samo da parfem kraće ostaje na odeći i da ćete deo odeće možda skinuti, već ostavlja i vlažne tragove.

Izbegavajte trljanje zglobova

Nanosite parfem direktno na kožu i izbegavajte trljanje zglobova, jer to može prouzrokovati pucanje molekula parfema, čineći da “bledi” mnogo brže nego što bi trebalo.

Takođe, parfem duže traje na masnijoj koži. Stručnjaci predlažu da ga nanesete posle tuširanja i ne zaboravite lagano mleko za telo pre prskanja kako biste pomogli da se miris “zalepi” na kožu.

Proces nanošenja parfema

Bočicu parfema držite oko 20cm od tela. Ovo je savet kojeg se gotovo niko ne pridržava, međutim ako na telu osetite vlagu prilikom nanošenja parfema, to znači da je parfem preblizu. Parfem je najbolje naneti na najtoplije delove tela, koji su pritom relativno izloženi. Topli delovi tela su svi koji lagano pulsiraju, kao što su vrat, predeo iza ušiju i ključna kost. Ti delovi tela bolje će širiti parfem od hladnijih delova tela. Pored nanošenja parfema sa premale blizine, druga česta greška je utraljavanje parfema, obično podlakticom o podlakticu. Trljanje razbija molekule parfema, umanjujući njegov efekat. Sasvim je preporučljivo nanositi parfem i na kosu, posebno ako imate dugu, puštenu kosu. Parfemi se odlično vezuju za vlakna bilo kog tipa, pa tako i za kosu, dok nemaju direktno negativno dejstvo.

Čuvanje parfema

Britanski ekspert za perfeme Džoni Veber kaže da samo 16 odsto ostrvljana na ispravan način skladišti svoje bočice sa parfemom.

“Najbrži način da vaš miris izgubi svoju specifičnu aromu i polako ali sigurno počne da bledi, jeste da bočicu sa parfemom držite na svetlosti. Konstantana svetlost je siguran način da aroma parfema počne da se gubi. Najbolji način da očuvate miris, jeste da bočicu držite u ormariću i da od trenutka kada je otvorite, potrošite najkasnije u periodu od dve godine”, rekao je on.

 

Dnevni i večernji parfemi nanose se na različite načine.

Parfeme koji se nose uveče najbolje je naneti na vrat ili blizu vrata.

Ovi parfemi kraće traju i potrebno je da se osete odmah, tokom nekoliko sati od nanošenja. Ako želite da večernji parfem potraje celu noć, nanesite hidrantnu kremu na mestima gde ćete potom naneti parfem. Sa druge strane, dnevne parfeme možete naneti na kukove ili kolena, jer je reč o parfemima koji mirise oslobađaju postepeno, i nanošenje na diskrenija mesta obezbediće da miris ne bude prejak, kao i da bude ravnomeran.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR