Glas Javnosti

Ako vam je omiljeni komad odeće požuteo evo 4 sjajna trika za vraćanje bele boje

Moda
Autor: Glas javnosti

Bela odeća uvek izgleda privlačno i lepo, ali činjenica je da nije najpraktičnija jer se brzo prlja, a od stajanja može da poprimi žutu boju ili tokom pranja u mašini u dodiru sa drugim vešom promeni boju.

Upravo zbog svoje osetljivosti, treba biti oprezan kod održavanje belih odevnih komada. Ukoliko vam se dogodi ovaj problem, primenite neke od ovih trikova.

Limunov sok je prirodno rešenje da požuteloj odeći vratite prvobitnu boju. Sipajte u šolju limunov sok i dodajte u veš mašinu zajedno sa deterdžentom. Operite odeću na programu i temperaturi na kojima perete i inače.

Izbeljivač
Kako biste uklonili žuti odsjaj na beloj odeći, uzmite izbeljivač s hlorom, ali pre korištenja dobro pročitajte uputstvo jer može biti opasan ako dođe u dodir sa sirćetom ili nekim hemikalijama.

Soda bikarbona je sjajan saveznik u čišćenju doma, pa vam može poslužiti i kod osvežavanja odeće.

Na početku ciklusa pranja u veš mašini dodajte 2 kašike sode bikarbone s tečnim deterdžentom za veš. Ako koristite deterdžent u prahu, dodajte sodu bikarbonu tokom ciklusa ispiranja.

Destilovano belo sirće
Dodajte destilovano belo sirće u deo gde dodajete omekšivač. Na taj način blaga sirćetna kiselina delovaće kao izbeljivač.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR