Glas Javnosti

Mali trikovi znače mnogo: Pratite oblik lica kad nanosite rumenilo

Moda
Autor: Glas javnosti

Od svih kozmetičkih proizvoda rumenilo je mnogima omiljeno

Samo nekoliko poteza četkicom na kojoj je rumenilo može da učini da vaš ten izgleda zdravije, a koža mlađe.

Međutim, to može da bude jedan od najzbunjujućih proizvoda za šminkanje. Nije tako jednostavno odabrati i naneti rumenilo na najbolji način u skaladu sa crtama vašeg lica.

Prvo, pripremite kožu

Da bi se vaše rumenilo uklopilo u vašu kožu i ostalo na mestu ceo dan, uvek prvo operite i navlažite lice. Suva (ili masna) koža takođe ne zadržava šminku, tako da održavanje kože čistom omogućava da se šminka lepo uklopi i traje duže. 

Da bi vaše rumenilo trajalo još duže, počnite sa prajmerom za šminku koji priprema kožu i daje "neklizajuće platno" kako bi šminka trajala ceo dan.

Biranje nijanse rumenila

Izaberite nijansu koja odgovara vašem tonu kože. Ne postoji isto rešenje za sve, potrebno je da izaberete pravu nijansu koja će laskati vašem tenu. Nešto previše tamno ili previše svetlo može da učini da izgledate starije umesto da vam da mladalački sjaj. Ključ je da odaberete nešto što je blizu vašem prirodnom rumenilu koje svako ima.

Ako imate veoma bledu, svetlu kožu, odlučite se za svetloroze rumenilo koje neće da nađača vaš ton. Ako imate svetlosrednji ton izaberite breskvasto roze nijansu da biste svojoj koži dali lep sjaj. Tamnijim tonovima kože odgovaraju boje poput svetle kajsije.

Rumenilo prema obliku lica

Rumenilo ima cilj da naglasi vaše lice, što znači da treba da uzmete u obzir strukturu kostiju pre nego što ga nanesete.

Lica u obliku srca: Ako vam je lice dugačko sa istaknutim jagodicama i uskom bradom, verovatno imate lice u obliku srca. Nanesite rumenilo u obliku slova "C" od vrha slepoočnice do jagodične kosti. Koristite više proizvoda duž jagodične kosti, a zatim ga raspršite prema slepoočnici.

Duguljasta lica: Ako su vam čelo, obrazi i linija vilice približno iste širine, imate duguljast oblik lica. Rumenilom krenite od jabučice obraza počevši od najistaknutijeg dela obraza, stapajući boju prema nosu i izvodeći je prema slepoočnici. Dodajte malo rumenila na čelo i bočne strane obrva da biste spojili izgled. 

Kvadratno lice: Ako vaše lice ima ravne strane i prilično ravnu vilicu imate kvadratno lice. Dugim, laganim pokretima prevucite rumenilo preko jagodične kosti, počevši odozdo ka gore.

Okruglo lice: Ako imate zakrivljenu liniju vilice, imate okruglo lice. Kako biste lepo naneli rumenilo pogledajte se u ogledalo, nasmejte se, a zatim prevucite rumenilo na jabučice obraza. Takođe, četkicom prevucite boju prema slepoočnici i dole prema ušnoj resici da se stopi.

Ovalna lica: Ako vam je lice dugačko sa nešto istaknutim obrazima, užom bradom i uskim čelom, vaše lice je ovalno. Preporučuje se da počnete od najistaknutijeg dela jagodične kosti i blagim potezima spustite rumenilo prema ušnoj resici i stopite prema slepoočnici. Dodajte i malo iznad slepoočnice, za ravnotežu, piše Goodhousekeeping.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR