Sastojci:
(za osnovu)
– 150 g orašastih plodova (po želji), potopljenih bar osam sati u vodi
– 150 g urmi
– 5 kašika kokosovog brašna
– 1 prstohvat soli
(za krem)
– 3 zrela avokada
– 250 g kokosovog jogurta
– 50 ml meda
– 1 1/2 kašika kokosovog ulja
– 60 ml sveže isceđenog soka limete
– rendana kora od 1 limete
Priprema:
Namažite kalup za tortu kokosovim uljem.
Za osnovu natopljene orahe krupno naseckajte. Dodajte urme, kokosovo brašno i so, pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini i smesa ne postane gusta.
Rukama čvrsto utisnite smesu u kalup za tortu. Ostavite na stranu.
Stavite avokado i kokosov jogurt u blender ili multipraktik i mešajte dok smesa ne postane glatka.
Dodajte med, kokosovo ulje, sok i koru limete i mešajte dok smesa ne postane kremasta,
Izlijte smesu na osnovu i stavite tortu u zamrzivač da se stegne oko sat-dva.
Izvadite tortu iz zamrzivača 15 do 20 minuta pre posluživanja.
Glas javnosti/Punkufer.hr