Glas Javnosti

ŽENE, OVO SIGURNO NISTE ZNALE O MUŠKARCIMA I INTIMNIM ODNOSIMA: Martin je OBJASNIO šta većina pripadnika JAČEG pola ne želi da PRIZNA

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Muškarci ne žele uvek da budu oni koji će inicirati seksualne odnose, kaže dr Don Majkl, klinička seksološkinja i autorka priručnika „Intimacy Guidebook for Couples“.

Kada su u muškom društvu, pripadnici jačeg pola neretko su spremni na hvalisanje svojim seksualnim postignućima, a dobar deo njih će i preterivati u opisima ne bi li izazvali divljenje prijatelja. Ali kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

Umesto maratonskog seksa i „spontanog“ uništavanja kreveta usled burnog vođenja ljubavi, dobar deo muškaraca uglavnom želi – nežnost među čaršavima.

Sram bi me bilo da priznam prijateljima, ali nežno vođenje ljubavi mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerka svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem da preuzme inicijativu kako bi mi to pokazala“, ispričao je 34-godišnji Martina.

Da su takva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i neke studije.

Muškarci ne žele uvek da budu oni koji će inicirati seksualne odnose, kaže dr Don Majkl, klinička seksološkinja i autorka priručnika „Intimacy Guidebook for Couples“. Ako muškarci moraju da iniciraju seks svaki put, počinju da se osećaju manje privlačno, a mogu razviti i strah od loše predstave u spavaćoj sobi.

iako je svojevremeno serijal „Pedeset nijansi sive“ bio vrlo popularan, dr Majkl je primetila sve veći broj muškaraca koji žude za totalno drugačijim stvarima.

Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne sprovode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se retko kad govori, ali muškarci zaista žele nežnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nežan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR