Glas Javnosti

Želite srećnu vezu? Evo koliko je poželjno imati intimnih odnosa u jednoj nedelji

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Brojevi, brojanje i svođenje intimnih odnosa na matematiku nikada nije bila dobra ideja. Kao ni večita pitanja, koliko "puta" je malo, previše ili dovoljno.

Razmišljanje o ovim stvarima će vas samo sludeti jer na milion ovakvih pitanja postoji isto toliko odgovora.

Ukoliko se često pitate koliko intimnih odnosa nedeljno ili dnevno je "normalno", velika je šansa da niste zadovoljni svojim ljubavnim životom.

A odgovor koji podrazumeva bilo kakav precizan broj, je kompleksan i zavisi od mnogo faktora.

Prvo, nakon niza istraživanja, naučnicu su utvrdili da postoje određene faze veze u kojima se učestalost vođenja ljubavi menja. 


Helen E. Fišer je još 1998. objavila tada revolucionarno istraživanje koje je utvrdilo tri faze u svim dugoročnim vezama: požuda, privlačnost i privrženost.

Kao što ste i pretpostavili, u prvoj fazi su intimni odnosi najčešći, u drugoj i dalje često vodite ljubav, ali obično manje intenzivno, dok u trećoj fazi maženje i nežnosti zamenjuju intimne odnose.

Drugo istraživanje pokazalo kako se svega pet odsto parova ima intimne odnose četiri puta nedeljno ili češće, a čak 33 odsto ljudi vodi ljubav samo jednom mesečno. 

Takođe, bez obzira što mnogi misle drugačije, više nije nužno i bolje.


Naime, na osnovu podataka o 25.510 Amerikanaca starosti od 18 do 89 godina, otkriveno je da je vođenje ljubavi jednom nedeljno sasvim dovoljno za održavanje sreće u vezi, prenosi Sciencedaily.

Istraživač Ejmi Mus objašnjava da postoji verovanje da više intimnih odnosa znači i više sreće u vezi, ali to nije slučaj. Ona smatra da parovi često osećaju pritisak da treba da budu intimni kad je god moguće, ali vođenje ljubavi jednom nedeljno je možda realniji cilj.

Naučnici su takođe otkrili da je vođenje ljubavi jednom nedeljno dovoljno da bi se očuvala intimnost i duboka veza među partnerima.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR