Glas Javnosti

ZABORAVITE NA DIJETE I TERETANU: Izgubite čak 350 kalorija uz s*ks ovoliko puta nedeljno

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Seksualna aktivnost pruža jednake dobrobiti kao i redovno vežbanje

Glumica i model Keri Mek Kloski podelila je svoje iskustvo mršavljenja u knjizi "The Ultimate Sex Diet".


Nakon veridbe, Keri je izgubila 10 kilograma u šest meseci, tvrdeći da je ključ njenog mršavljenja bio čest seks. Za prosečno vreme trajanja seksa (oko 14 minuta) sagorela je 70 kalorija, a praktikovala ga je pet puta nedeljno, tako da je na nedeljnom nivou gubila 350 kalorija.

Seksualna aktivnost, kako ističe, pruža jednake dobrobiti kao i redovno vežbanje. Tokom seksa, svi mišići su angažovani, uključujući noge, bedra, ruke, ramena i donji deo abdomena, što rezultira sagorevanjem kalorija. Menjanje položaja tokom seksa zahteva dodatnu snagu, a partner koji je aktivniji sagoreva više kalorija.


Na početku ljubavne veze, gde je prisutan češći seks, parovima može biti lakše da izgube kilograme. Osim same seksualne aktivnosti, zaljubljenost i brži metabolizam doprinose gubitku kilograma, dok želja da se bude privlačniji partneru takođe igra ulogu.

Gubitak kilograma ne samo da doprinosi fizičkom izgledu već i jača seksualnu želju. Istraživanja pokazuju da mršavije žene često više uživaju u seksu jer imaju manje kompleksa u vezi sa svojim telom.


Srećna i ispunjavajuća ljubavna veza takođe može pomoći u mršavljenju, s obzirom na to da ljudi obično više jedu kada su frustrirani i usamljeni. Međutim, važno je napomenuti da seks s ciljem gubitka kilograma treba biti deo zdravog životnog stila, a ne zamena za umerenu fizičku aktivnost i uravnoteženu ishranu.

Kreativnost u seksu, zajedničke vežbe s partnerom i briga o ishrani mogu doprineti kako seksualnom zadovoljstvu, tako i održavanju zdravog tela.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR