Glas Javnosti

VEŽBE ZA ORGAZAM: Doživite NEZABORAVAN vrhunac uz pomoć OVE metode!

Ljubav
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Dr Paraskevi Dimitriadi, specijalista kozmetičke ginekologije i članica Evropskog društva za estetsku ginekologiju, kaže kako je ova praksa prilično jednostavna. Podelila je nekoliko saveta...

Radi se o Kegelovim vežbama koje pomažu poboljšavanju protoka krvi kroz mišiće karlice i povećava njihovu osetljivost, a samim tim omogućiće više zadovoljstva tokom seksualnih odnosa, kaže Pipa Marfi, stručnjak za seks i odnose iz Velike Britanije.

Dodaje kako sve više ljudi praktikuje ove vežbe jer, ne samo da su dobre za veće seksualno zadovoljstvo, već pomažu u održavanju urinarne kontinencije, odnosno drže stvari pod kontrolom.

- Iako mnogi tako misle, ove vežbe nisu namenjene samo za žene. I muškarci imaju dno karlice, zar ne? Svakodnevno izvođenje Kegelovih vežbi će kod žena poboljšati vaginalno podmazivanje i opšte seksualno uzbuđenje, dok će muškarcima učiniti erekciju čvršćom zbog boljeg dotoka krvi u prepone. Takođe, kod oba pola će olakšati postizanje orgazma - pojasnila je ona.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnosti/prva.rs

Evo kako su nastale i kako se izvode

Osmislio ih je ginekolog dr Arnold Kegel za brži oporavak mišića nakon porođaja, kao i lečenju inkontinencije.

- Izvode se tako da zamislite kako stežete vaginu oko tampona ili zaustavljate mokrenje, a to pomaže da locira ciljane mišiće karlice. Stručnjaci sa Harvarda savetuju kako je važno ne zadržavati dah tokom cele rutine, a poželjno je ponoviti ovu vežbu 30 do 40 puta tokom dana, u više navrata. I ne zaboravite da ispraznite bešiku pre vežbanja - pojasnila je Pipa.

Radi se o mišiću musculus pubococcygeus kog nazivaju i ljubavnim mišićem, a oblikom podseća na bananu. Nalazi se u prostoru od stidne kosti do sakruma (centralnog dela karlice). Kontrakcijom tog mišića zaustavljamo mlaz kod mokrenja.

Dr Paraskevi Dimitriadi, specijalista kozmetičke ginekologije i član Evropskog društva za estetsku ginekologiju, kaže kako je ova rutina prilično jednostavna. I ona je podeljena nekoliko saveta.

- Primer jednostavne Kegelove vežbe bio bi - legnete, stavite stopala ravno na pod sa savijenim kolenima i udahnuti. Potom izdahnite dok se koncentrišete na uvlačenje donjih trbušnih mišića i stezanje mišića oko uretre i vagine. Kada stežete mišiće, zadržite taj osećaj otprilike tri sekunde pre otpuštanja i ponavljanja - savetovala je ona.

Njena preporuka je pokušati odjednom izvesti ovu vežbu deset puta. Takođe, pokušajte da ne stiskate stomak u isto vreme dok stiskate mišiće karlice.

- U svoju rutinu možete da uključite i Kegelove loptice sa utegama ili yoni jaja - dodala je Dr Paraskevi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR