Glas Javnosti

Osvojili milion funti na srećki, pa devojka tražila raskid

Život
Autor: Glas javnosti

Jedan britanski par vodi rat oko greb-greb kartice vredne milion funti koju su „zajedno kupili” nedeljama pre raskida.

Majkl Kartlidž (39) i bivša partnerka Šarlot Koks (37) zajedno su kupili karticu u prodavnici u Spaldingu u Linkolnširu.

Ali kada je Šarlot napustila Majkla nekoliko nedelja kasnije, šefovi lutrije su smatrali da je ona jedini dobitnik džekpota.

Majkl priznaje da je Šarlot i platila i ogrebala karticu. Ali on takođe tvrdi da je on bio taj koji joj je predložio da kupi srećku i pokušao da joj pošalje novac da pokriju kupovinu dok su bili u radnji.

On kaže da je Šarlot, inače majka jednog deteta, u početku pristala da podeli novac, ali se kasnije predomislila nakon što je raskinula sa njim nekoliko nedelja kasnije i tvrdila da je ona jedini dobitnik džekpota.


Bezbednosni inženjer Majkl iz Spaldinga rekao je za publikaciju da ima pravo na polovinu gotovine i da je spreman da pokrene pravni postupak.

- U šoku sam. Mogu otvoreno da priznam da tu srećku ne bismo dobili bez Šarlot, ali ni ona je ne bi dobila bez mene. Znam da je njen bankovni račun to platio, ali moralno bi trebalo da košta 50-50 – rekao je Majkl.
Ali Šarlot je kasnije uzvratila na tvrdnje svog bivšeg, a izvor je rekao publikaciji da njen bivši partner „nema pravo“ na džekpot.

- Milion funti nikada nije doneo toliko bede. Upropašćena su poslednja tri meseca za nju i njenu porodicu – rekao je izvor.

Par je bio zajedno tri meseca pre nego što je počela loto drama.


Majkl tvrdi da je on predložio Šarlot da kupe par srećki od 5 funti, ali je ona rekla da nema para.

- Rekla je da nema novca da potroši na greb kartice, ali ja sam rekao da ću joj preneti novac. Bili smo u radnji i ušao sam u aplikaciju jer nisam imao bankovnu karticu. Započeo sam transfer, držao sam ga da joj pokažem. Možete me videti kako ovo radim na bezbednosnoj kameri radnje. Signal je bio loš tako da nije prošao u to vreme u prodavnici, samo je bio u procesu prenosa. Kupila je dve srećke svojom karticom i kada smo stigli kući, izgrebala ju je – ispričao je Majkl.

Na njihovo zaprepašćenje, jedna od greb kartica donela im je džekpot od milion funti.

- Nismo mogli da verujemo. Bili smo u stanju šoka. Bilo je stvarno ludo. Otvorio sam svoju aplikaciju oko 40 minuta kasnije i ona je pingovala kada je završila prenos – rekao je Majkl.

Par je potom proveo veče slaveći svoju pobedu i slikajući srećku, uključujući i jednu fotografiju na kojoj je Majkl drži.


Ali nakon što su planirali da stave novac na zajednički račun i kupe kuću sa njim, stvari su se pokvarile nekoliko nedelja kasnije kada je Majkl primio telefonski poziv od jednog od Šarlotinih prijatelja koji mu je rekao da raskida sa njim i da napusti njenu kuću.

On je to uradio - i uzeo je sa sobom karticu za grebanje.

Majkl je rekao da su stvari počele da postaju „neverovatne“ i da je osećao da Šarlot „nešto sprema“. Zato je odlučio da uzme srećku i ostane u kući svoje majke.

Po povratku kući, Šarlot je shvatila da je srećka uzeta i stupila je u kontakt sa lutrijom da dobije pomoć u ovoj situaciji.

Nakon nekog posredovanja, u kojem su predstavnici lutrije otputovali u Linkolnšir da odvojeno intervjuišu par o sporu, uspela su da dobije srećku nazad.

Majkl je kasnije proveo Božić sa Šarlot i verovao je da je problem iza njih. Ali 10. februara poslato mu je pismo u kojem se kaže da nema pravo na novac.
Majkl sada insistira da je „spreman za borbu“.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR