Glas Javnosti

Rupert Mardok u desetoj deceniji planira da se ženi po peti put

Svet
Autor: Glas javnosti

Peto venčanje na pomolu.

Medijski tajkun Rupert Mardok zaprosio je ženu sa kojom se zabavlja, saopštili su iz njegovog tima. Devedesetdvogodišnjak je već nekoliko meseci u vezi sa ruskom molekularnom biološkinjom u penziji – Elenom Žukovom, koja ima 67 godina.

Očekuje se da se tokom ove godine venčaju na njegovom imanju u Moraga vinogradima u Kaliforniji. Mardoku će to biti peti brak, iako iza sebe ima šest veridbi.

Do prošle godine, Mardok je bio na čelu medijskih kompanija Foks i Njuz Korp. 

Kako prenosi Njujork Tajms, koji je prvi objavio priču, mladenci planiraju venčanje za jun, a pozivnice su već poslate. Spekulisalo se da je Mardok, biznismen australijskog porekla, u vezi sa Žukovom ubrzo pošto je saopšteno da je raskinuo poslednju veridbu sa bivšom veroučiteljkom u policiji En Lesli Smit u aprilu 2023.

Par se, kažu, upoznao na proslavi jedne od njegovih bivših žena, preduzetnice kineskog porekla Vendi Deng. Pored Den, bio je u braku i sa australijskom stjuardesom Patrišom Buker, škotskom novinarkom Anom Man i američkom manekenkom i glumicom Džeri Hol.

Žukova je prethodno bila udata za ruskog milijardera Aleksandra Žukova, a njena ćerka Daša – biznismenka iz visokog društva – bila je u braku sa ruskim oligarhom Romanom Abramovičem do 2017.

Rupert Mardok je karijeru započeo u Australiji 1950-ih godina, a novine Svetske vesti (News of the world) i San u Velikoj Britaniji je kupio 1969. Kasnije je postao vlasnik i niza američkih medija, poput Njujork posta i Vol Strit Džurnala.


Godine 1996. pokrenuo je Foks njuz, trenutno najgledaniji informativni TV kanal u Americi. Preko Njuz Korpa, koji je osnovan 2013, Mardok je i dalje vlasnik stotina lokalnih, nacionalnih i međunarodnih medija.

Ipak, njegovu karijeru su pratile i kontroverze. Jedan od najpogubnijih momenata bio je ozloglašeni skandal sa hakovanjem telefona u Velikoj Britaniji, kada se ispostavilo da je list Svetske vesti slušao govornu poštu ubijene učenice Mili Douler.

U septembru je Mardok objavio da se povlači sa čelne pozicije u medijskoj imperiji – predao je uzde sinu Laklanu, kasnije preuzevši ulogu počasnog predsednika Foksa i Njuz korporacije.

Njujork tajms izveštava da je malo verovatno da će Mardokov brak sa Žukovom uticati na budućnost njegovih poslova, kojima upravljaju njegovo četvoro najstarije dece.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR