Glas Javnosti

Muškarci s negativnim stavovima prema ženama skloniji intimnim odnosima sa robotima, pokazalo istraživanje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kanadski istraživači su identifikovali koji muškarci češće pokazuju interesovanje za seks s robotima

Prema rezultatima istraživanja, muškarci s izraženim mizoginističkim stavovima prema ženama češće izražavaju interesovanje za seks s robotima.

Ova uznemirujuća korelacija otkrivena je u novoj studiji objavljenoj u časopisu Journal of Social and Personal Relationships. Cilj studije bio je analizirati veze između "prethodno formiranih uverenja o rodnoj neravnopravnosti, interesovanja za povremeni seks i društvenih hijerarhija", kao i ponašanja prema budućim robotima. Istraživači su analizirali podatke od 212 studenata neimenovanog kanadskog univerziteta, koji su odgovarali na anketu s pitanjima o stavovima o polu, društvenoj dominaciji, hijerarhiji, prijateljstvu, seksu i drugim temama.


Studija je identifikovala nekoliko ključnih uočenja, uključujući da žene pokazuju veće interesovanje za platonske odnose s robotima, dok muškarci, posebno oni s izraženim "neprijateljskim seksizmom", češće izražavaju interesovanje za seks s robotima, ali su manje skloni biti prijatelji s njima.

Citat od doktoranta socijalne psihologije na Trent University u Ontariju, Conora Lesnera, jednog od koautora studije, naglašava da muškarci pokazuju veće interesovanje za seks robote od žena, posebno kada imaju nižu percepciju žena.

Ova studija ukazuje na neke neugodne činjenice o stavovima prema ženama i njihovom preklapanju s napretkom tehnologije, uključujući seks robote i druge napredne tehnologije koje ulaze u naš svakodnevni život. Studija daje naslutiti o mogućim smerovima u kojima bi društvo moglo evoluirati u budućnosti, s obzirom na brz tehnološki napredak.


Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR