Glas Javnosti

STRUČNJACI SAVETUJU PAROVE : Tri suptilna znaka da varate, a da toga uopšte niste ni svesni

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Afera je stvarna pretnja koja može uništiti svaku vezu. Problem je u tome što nije uvek tako jasno kada vi ili vaš partner pređete tu mutnu granicu u neprikladno ponašanje.

Za mnoge ljude, prevara počinje (skoro) nevino emocionalnim neverstvom, koja se može desiti u određenim prijateljstvima, flertovanju sa kolegama, pa čak i sa strancima.
Zalutali partner možda u početku nije želeo, ali ubrzo prelazi platonske granice koje su štetne za vezu.

Kada imate neku veliku vest da li je prva osoba sa kojom je podelite vaš partner ili "prijatelj"? Da li govorite o svojoj značajnoj drugoj osobi svojoj slatkoj koleginici?

Vi i vaš partner morate da zaštitite svoju vezu „mehurom za par“. U suštini, morate stvoriti sigurnost i poverenje. Ako odete kod nekog drugog sa velikim vestima, ličnim podacima ili problemima u privatnom odnosu, pucate u taj mehur.

Da li se oblačite drugačije, nosite više šminke ili nanosite parfem u nadi da ćete naletjeti na svog kolegu u sobi za odmor?

Ako maštate o tome da vidite kolegu ili nekoga iz vašeg društvenog kruga, to je dobar pokazatelj da prelazite granicu. Prirodno je da su drugi ljudi fizički privlačni, ali obično znate kada je to više od toga - budite iskreni prema sebi.

Umesto da zalutate, razmislite o tome šta se dešava u vašoj vezi. Da li se osećate nepovezano? Odgovor nije da varate, već da komunicirate sa svojim partnerom o potrebama koje imate, a koje nisu zadovoljene.

Kada komunicirate sa prijateljem ili kolegom, da li sakrivate telefon, šaljete samo privatne poruke ili minimizirate e-poštu kada je vaš partner u blizini?

Ovo je ogromna crvena zastava da je to što radite neprikladno, a ovaj odnos nije platonski.

Osim ako ne govorite o radnom projektu sa velikim rokom, nema potrebe da šaljete poruke sa kolegom u ponoć.

Preuzmi odgovornost i postavi jače granice. Ako vam nije prijatno da vaš partner čuje ili čita vaše privatne razgovore, verovatno ih ne biste trebali voditi.

Na kraju krajeva, svaki par mora da definiše sopstvene granice vernosti i da se nađe na istoj strani, i ne bi trebalo da pristanete na ponašanja koja čine da se osećate nesigurno, neprijatno ili se u stomaku osećate kao izdaja.

Važno je da o ovim pitanjima razgovarate proaktivno kako biste zaštitili i odredili prioritete u vašoj vezi

Glas javnosti/D03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR