Glas Javnosti

Stručnjaci otkrivaju glavne razloge zašto se ŽENA OSEĆA UMORNO U SVOM BRAKU

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Mnogi bračni parovi proveli su letnje dane na odmoru, ali ponekad nije sve tako bajkovito, kao što možete videti na njihovim Instagram profilima.

Stereotipna slika odmora može biti par koji šeta ruku pod ruku na plaži ili uživa u zalasku sunca u naručju, ali u stvarnosti ovih dana neki parovi nakon zajedničkog odmora jedva čekaju da se vrate u grad jer, jednostavno, oni osećaju dosadu na zajedničkom odmoru.

Pogotovo ako su u braku sto godina – ili im se barem tako čini. Ali zašto je žena umorna od svog braka i duboko u sebi je željna novih uzbuđenja? Evo jednog ključnog razloga zašto bi to moglo biti – plus još dva moguća uzroka.

pixabay
foto: pixabay

Dobre vesti? Ako ih prepoznate i pozabavite se njima, možda će vam zajednički život ponovo postati zanimljiv.

Niste zadovoljni nekim drugim aspektom svog života

Ukoliko niste zadovoljni nekim drugim aspektom svog života, verovatno projektujte svoja osećanja na svog supružnika. Kada shvatite da krivite partnera za stvari koje nisu toliko važne koliko mislite da jesu, suočićete se sa pravim problemom i kada se oslobodite stresa, primetićete da se vaš odnos poboljšao.

Vi ste evoluirali, dok on nije - ili je evoluirao u drugom pravcu

Na odmoru kada provodite mnogo vremena zajedno shvatate, postepeno ili iznenada, da ste veoma različiti ljudi nego što ste bili na početku vaše veze i da zapravo ne delite toliko zajedničkog kao u prošlosti. „Iako je svaki brak jedinstven, u mnogim slučajevima žena evoluira dok njen partner ne, početna privlačnost bledi i par više ne deli ili ne izražava zajedničke vrednosti“, kaže konsultant za upravljanje životom Rut Šimel.

pixabay
foto: pixabay

Braku nedostaju nova iskustva i spontanost

Još jedan razlog zbog kojeg bi vam moglo biti dosadno je, jednostavno, monotonija. Dok je osećaj stabilnosti i sigurnosti važan u svakoj vezi, isto tako su važne i promene koje održavaju interesovanje i strast, od noćnog izlaska do dugog putovanja. „Dugoročni odnosi zahtevaju ulaganje vremena i energije. Iako mnogi počinju sa entuzijazmom, lako je zarobiti se u predvidljivoj rutini, sa poslom, brigom o deci i domaćinstvu, upravljanjem aktivnostima i finansijskim obavezama“, kaže klinički psiholog. „Ali potrebna nam je i strast, koja je podstaknuta novim aktivnostima koje nas inspirišu i dijalogom koji nas drži budnim.“

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR