Glas Javnosti

ŠTA ŽENE PRVO PRIMETE NA MUŠKARCU? Ovom delu TELA dame NE MOGU DA ODOLE!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Muškarci i žene se dosta razlikuju po pitanju prvog utiska i onoga što im prvo zapadne za oko kod suprotnog pola. Muškarci vole ženska stopala, a evo šta žene vole kod muškaraca.

Jedan od tipičnih fetiša je obožavanje stopala i muškarci sa sigurnošću tvrde da su stopala najlepši deo žene. 

Čak 90% fetišara su muškarci, a varijacije na temu ovog fetiša uključuju i čarape, najlon čarape, hulahopke, visoke potpetice  nakit za stopala i slično. Možda bi neko i opsesivnu kupovinu cipela kod žena neko interpretirao kao fetiš.

Frojd je tvrdio da su stopala su (naravno) podsećala na penis, a tek su potonji (neuro)naučnici otkrili vezu između genitalija i stopala – u mozgu.

Davne 1220. godine nemački franjevački monah i propovednik Bertold iz Regenzburga prvi je pomenuo fetiš stopala, a istaknuti fetišisti bili su i Kazanova, Gete, Dostojevski, Džojs, Elvis, Vorhol i Tarantino. 

Kada je reč o ženama, mnoge od njih imaju fetiš muških šaka, dlanova i prstiju, uključujući tu i specijalnu popaljivost sisanja prstiju. 

Još jedan učestali fetiš, ovaj put za oba pola, je fetiš stomaka (sa ili bez fetiša pupka).

Lista ne može da prože bez fetiša kose (trihofilije), takođe u uniseks izdanju. U reklamama za šampone, izgleda da ništa ne popaljuje više od lepe kose. Prema mnogim kulturnim istorijama, (duga) kosa jeste simbol ženstvenosti, te je i fetiš duge kose svojevrsno obožavanje žene i svega ženskog. Naravno, postoje i muškarci sa fetišima određene boje kose u čemu iznova dominiraju "manjine" – plavuše i crvenokose.

Takođe, snažan fetiš za mnoge je i kosa koja se nalazi nešto južnije: stidne dlačice, u rasponu od genitalnih frizura do dlakavih prepona, predstavljaju uzbudljivu poslasticu za mnoge fetišiste, piše Esquire.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR