Glas Javnosti

ŠTA ŽENE NE VOLE U SE*SU : Za nežniji pol OVE STVARI su neprihvatljive

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Žene su nežniji pol, stoga njima nežnost tokom odnosa i nakon je vrlo važan. U trenucima kada bi one htele pažnju, ljubav i maženje njima je energija na nuli.

Osim potrošnje energije, razlozi su vezani i uz hormone, orgazam i ostale hemijske procese u organizmu muškarca, a u nastavku teksta možete da proverite šta muškarce iz ženskog zagrljaja šalje u „zemlju snova“.


1. Potrošnja energije

Prvi i najvažniji razlog jest potrošnja energije, koja se često kod muškaraca javlja u većoj meri nego kod žena. Od seksualnih radnji, preko maženja pa sve do konkretnih aktivnosti pod jorganom, muškarci svu svoju energiju ulažu u intimne pokrete i troše ogromne količine energije.

2. Otpuštanje stresa i napetosti

Drugi je razlog otpuštanje stresa, napetosti i straha koje se događa tijekom orgazma. Za razliku od žena, muškarci doživljavaju orgazam skoro tokom svakog seksa, a samim tim imaju veću potrebu za snom, zbog intenzivnijeg opuštanja nakon seksa.

3. Biohemija orgazma

Tokom ejakulacije muškarci ispuštaju „koktel“ hemikalija u mozgu, uključujući norepinefrin, serotonin, oksitocin, vazopresin i hormon prolaktin. Hormon prolaktin čvrsto je povezan sa snom, pa je i to jedan od razloga zašto se muškarcima spava odmah nakon seksa.

4. Nekontrolisano disanje

Muškarci tokom seksa, posebno bržeg i intenzivnijeg, potiskuju disanje ili dišu puno brže, zbog čega u telo ulazi manje kiseonika nego obično. To je takođe jedan od razloga zašto se većina muškaraca nakon seksa oseća umorno.

5. Muškarci ne vole da analiziraju svoja iskustva

Žene imaju potrebu da analiziraju svoja iskustva, dok je muškarcima sasvim dovoljno da ih prožive. Ako muškarac nije dobar komunikator u trenucima kad od njega to najviše očekujete, to može da stvori osećaj ljutnje, a u nekim situacijama i krivice. Zato je važno uzeti u obzir duboke razlike između muškog i ženskog mozga i pokušati na njih gledati s razumevanjem.

Glas javnosti/E01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR