Glas Javnosti

Šta treba da uradite ako se zaljubite u KOLEGU! A 30 % AFERA na poslu ZAVRŠI SE BRAKOM!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Kada svakodnevno provodimo 8 sati sa nekim nije neobično da nam taj neko privuče pažnju i da se između nas rodi ljubav, no to na duže staze može biti rizično.

Koje su pozitivne, a koje negativne strane ljubavnih afera na poslu, gostujući na Prvoj, objasnili su psihološkinja Ljiljana Maldaner i osnivač "Društvene dinamike u službi zavodjenja", Miloš Koprivica. Kako je istakla psihološkinja, ova pojava nije strana, te se u 30 odsto slučajeva ove "afere" završe brakom.


- Nekih 30 odsto ljubavnih afera na poslu završi se brakom i formiranjem porodice. Naravno, sve zavisi od politike firme - istakla je ona. S druge strane, Miloš Koprivica tvrdi da, ukoliko postoji strast između kolega, politika firme ne važi za potencijalne ljubavnike.

- Ništa ne može da se zabrani. Ono što savetujem ljudima kada se upoznaju na poslu, jeste da temu sa posla prebace van tog konteksta, pa da se nađu van radnog vremena. Da nađu neku zajedničku aktivnost - kaže on.

Međutim, problem nastaje onda kada takve veze ne uspu i dođe do raskida. Zato je, prema rečima psihološkinje, već na samom početku veze važno da osobe razgovaraju o svim mogućim ishodima. 

- Šta bi bilo, kada bi se dogodilo. Osobe treba realno da razgovraju u slučaju ako se više ne slažu. Da li će jedna osoba da traži premeštaj ili druga? To je jako važno iskomunicirati na početku odnosa - objasnila je psihološkinja Maldaner za kraj.


Kada je reč o razdvajaju emocija i razuma, pogotovo na poslu, prema određenim istraživanjima, muškarci lakše znaju da odvoje emocije od logike, za razliku od žena. Razlog se krije u strukturi mozga. S druge strane, Miloš Koprivica za kraj dodaje da kod žena emotivna stanja određuju i same misli, pa samim tim i reagovanja, tačnije dela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR