Glas Javnosti

Šta mislite o novom partneru nakon raskida: Pametan potez ili...

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Vaši putevi su se odvojili, ali on nekako uspeva svakodnevno da zaluta u vaš um

Razmišljate o vremenu koje ste proveli s njim i pitate se da li je nešto moglo da bude drugačije. Nepotrebno je reći da mučite sebe i da se vrtite u krug, bez nade da ćete ikad nastaviti dalje.

Međutim, iako morate da odvojite vreme da zalečite svoje srce i obradite sva osećanja koja su u vama, možda biste mogli da razmislite o tome da izađete sa nekim. Ali, da li je to dobra ideja? Zapravo viđanje sa nekim tek nakon završetka ljubavne veze može da bude dobra stvar ako celoj priči pristupite iz pravog ugla.

Veza nakon raskida?
Uživajte u privremenom naletu uzbuđenja

Važno je da imate na umu da osećanja koja trenutno imate prema nekom novom ko se pojavi u vašem životu nedugo nakon što ste raskinuli sa svojim momkom, možda neće trajati zauvek. Vi ste još uvek ranjivi i potrebno vam je da volite nekog i da se osećate voljeno. Dakle, možete da uživate u privremenom naletu uzbuđenja, ali budite spremni da stisnete kočnicu. Razlog je jednostavan: niste još uvek spremni za pravu stvar, ali niko vas ne sprečava da se zabavljate.

Skrenite misli

Kada ste zaglavljeni u sopstvenim mislima o raskidu, može vam dobro doći to da vas nešto ili neko navede da razmišljate u drugom pravcu. Zar ne bi bilo divno kada biste na primer razmišljali o tome koliko je sladak momak s kojim ste izašli na večeru? Takvo nešto predstavlja dobar podsticaj vašem egu, koji vam je trenutno zaista potreban. Iz ovog razloga iskoristite viđanje sa novim momkom kao efikasno skretanje pažnje.

Pobrinite se da stvari ostanu na površini

Zaista ne želite da se zalećete u novoj vezi i požurujete stvari, posebno ako ste svesni toga da vam je srce i dalje ispunjeno osećanjima prema bivšem. Dakle, vaš cilj bi makar prvih par meseci trebalo da bude neobavezno viđanje, dok ne utvrdite da ste ostavili iza sebe sva ta osećanja koja vas sprečavaju da se nekom drugom posvetite. Ovakvo nešto će vas poštedeti dodatnog bola i razočarenja, što je poslednje što želite.

Slušajte sebe, a ne druge ljude

Iako će vam vaši prijatelji možda reći da ulazak u novu vezu neposredno nakon završetka stare može da se završi katastrofalno po vas, što jeste istina, ako vi mislite da je to pravi izbor za vas onda bi trebalo sebe da poslušate. Niko bolje od vas ne zna šta je vama na srcu i duši. Možda ste vi neko ko lakše uz nekog ko je strpljiv i pun podrške prolazi kroz težak period, nego što bi to bio u stanju solo.

Budite iskreni prema osobi sa kojom se viđate

Zaista ne želite da nekom dajete lažnu nadu i zavlačite ga ako znate da ne postoji nikakva šansa da prema datoj osobi razvijete iskrena romantična osećanja. Nužno je da prema osobi s kojom odlučite da se viđate budete iskreni i kažete joj kroz šta trenutno prolazite. Na ovaj način ona će imati više razumevanja i strpljenja za vas. U tom slučaju postoje veće šanse da se vaša „veza za oporavak“ pretvori u pravu - magazin.novosti.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR