Glas Javnosti

ŠTA JE SINDROM CRVENKAPE : Zašto devojke privlače loše momke, stručnjaci otkrivaju ovaj FENOMEN

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Svaka veza traži ljubav i trud, međutim, ako je ona nastala na pogrešnim temeljima, onda tu nema mnogo pomoći. Teško je graditi život sa lošom osobom.

Ako ste se više puta zapitali zašto su žene spremne da se udaju za lošeg čoveka, odnosno za čoveka koji se prema njima loše ophodi, obično je odgovor - neka psihotrauma iz prošlosti.

U tome su saglasni mnogi psiholozi - žene koje se udaju za loše muškarce verovatno su imale traumatična iskustva u prošlosti. Te žene ili veruju da su “same krive”, nakon što su jednom postale “žrtve” lošeg braka, i zato žele da budu bliže partneru, konstantno pokušavajući da pridobiju njegovu ljubav i poprave odnos.


Mnoge obrasce ponašanja u odraslom dobu vučemo iz detinjstva. Ako je žena u detinjstvu imala strogog oca koji je vršio pritisak na nju, tada će najverovatnije podsvesno tražiti muža sa sličnim skupom kvaliteta, jednostavno zato što ne poznaje drugi model interakcije sa muškarcima.

Takve žene mahom su naučile da su one uzročnik problema i da ništa ne znaju dobro da urade, pa greške traže u sebi a ne u tom muškarcu, bez obzira na to što je očigledno da nije tako.

Zbog toga sve dublje tonu u takvoj vezi.

- Mnoge žene vole loše muškarce, jer u njihovim agresivnim postupcima vide snagu i moć - objašnjava psiholog Svetlana Bojarinova.

Ovaj fenomen je poznati nemački psihijatar Borvin Bandelov nazvao “sindromom Crvenkape”. Prema njegovom mišljenju, ženu koja se zaljubila u lošeg muškarca sklonog agresivnim ispadima privlači njegova životinjska priroda, njegova tamna strana.

Ponekad žene traže loše muškarce kako bi nadoknadile nedostatak adrenalina u svakodnevnom životu. Ako u njenom životu nema dovoljno akcije i to joj nedostaje, ona može da "padne" na lošeg muškarca.

Bilo koji slučaj da je u pitanju, žena koja se prepoznaje u navedenim primerima bi trebalo da potraži stručnu pomoć.

Glas javnosti/D03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR