Glas Javnosti
posta

SA TAKVIMA NEMA SREĆE! Sedam ZNAKOVA koji otkrivaju od kakvih muškaraca treba da bežite glavom BEZ OBZIRA!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Emotivno zlostavljanje ili ucenjivanje nekad je teško otkriti, naročito ako ste učesnik takvog toksičnog odnosa. Ako osećate kao da vas nešto guši u vezi, a niste sigurni šta je tačno problem, pročitajte ovaj tekst.

Bračni terapeut objašnjava kako izgleda loš odnos i savetuje da od ovakvog muškarca pobegnete glavom bez obzira, jer sa njim nema sreće. 

Ovo su znakovi da vas partner emotivno uništava:

Česte promene raspoloženja

U jednom trenutku on je pažljiv i obasipa vas nežnoću i pažnjom, a onda, odmah nakon toga počine da viče na vas, jer ste učinili nešto što njemu nije odgovaralo. Česte promene raspoloženja ukazuju na neuravnoteženu osobu koja svoje frustracije prazni na nekom drugom. Veza u kojoj se konstantno izmenjuju izlivi nežnosti s pokajničkim rečima nema opravdanja kao ni velike šanse da će opstati u budućnosti. Ako već morate da prolazite kroz sve to, onda se bar sklonite na vreme!

Ljubomora

Emotivno nasilan partner nije samo ljubomoran na vaše prijatelje i porodicu. On je ljubomoran i na vaše snove, ambicije i zacrtane ciljeve. Njega ljuti i sama pomisao da ne zavisite od njega. Ako vas iskreno voli, nikada vam neće uskratiti priliku da budete srećni.

Čini vas nervoznom

Emotivni "zlostavljač" će na sve načine pokušati vas "ubije u pojam" i tako pokaže kako je on superioran u odnosu na svet oko njega pa i na vas u krajnjoj liniji. Ako pored njega osećate bilo kakvu vrstu straha, vi u toj vezi više nemate štta da tražite.

Konstantno vas omalovažava

Što god napravili, od njega nemate podršku. Ništa nikada nije dovoljno dobro, a ni ispravno, kada ste vi u pitanju. Ne dopustite mu da vas omalovažava i cenite sebe zbog onoga što jeste i što ste sami postigli (bez njegove podrške, naravno).

Stalno mu podilazite

Nema ničeg lošeg u tome ako želite usrećiti svog partnera. Ali, naravno, ako i vi zauzvrat isto dobijete od njega. Veza koja se svodi na vaše ugađanje njemu, nema smisla niti budućnosti.

Osećate se kao zatvorenik

U ovakvoj vezi, osećaj bespomoćnosti vrlo je česta pojava. Partner će pokušati da kontroliše sve aspekte vašeg života, uključujući proveravanje vaše pošte, sms poruka ili s kim provodite svoje slobodno vreme... Ako se osećate kao da ste zarobljeni, nemate o čemu mnogo da razmišljate. Oslobodite se “lanaca” i svoju sreću potražite na drugom mestu i sa nekim drugim. Jednostavnije je nego što vam se čini.

Ubedio vas je da je problem u vama

Posle svih svađa, ubeđivanja i omalovažavanja, počeli ste da verujete da je problem u vama. Jednostavno ste zaslužili da se on tako ponaša. Nemojte se predavati, jer ovo je klasična manipulatorska taktika. Trgnite se, i setite se da vredite mnogo više od toga.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR