Glas Javnosti

OSEĆANJE KOJE NI SA ČIM NE MOŽE DA SE MERI: Pokaži mi da me voliš

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Ljubav kao najčistije osećanje koje ljudsko biće može da pruži drugom ili da oseti na svojoj koži, najlepši je osećaj koji upotpunjuje smisao života. Najčistija, ali i najbolnija, ljubav je strastvena, burna i prolazna. Samo one istinski prave ljubavi pripadaju večnosti.

Ljubav zauzima centralno mesto u životu svakog čoveka. Koliko je to tačno, potvrđuje i činjenica da smo još od malih nogu privrženi prvo majci, pa ocu, pa onda prijateljima, simpatijama i na kraju osobi sa kojom ćemo provesti život. Složeno, kompleksno osećanje, sačinjeno od fluida i leptirića, ljubav u osnovi predstavlja nesebično davanje, sreću i zadovoljstvo kada ste sa svojom srodnom dušom. Ljubav je i kada vam voljena osoba izmami osmeh kada je se samo setite. Emotivna ispunjenost, osećaj da nekome pripadate celom svojom dušom i telom, osećaj da ste nekome sve na svetu, samo su neke od karakteristika ljubavi. Ali, za ljubav je potrebno dvoje! Obostrana, čista i prava ljubav u današnje vreme pravo je čudo.

Kada ste sa nekim u dužoj emotivnoj vezi, nakon nekog vremena dolazi do istrošenosti osećanja. Sve postaje navika svedena na svakodnevnu rutinu. Ljubav lišena svih onih nežnih osećanja osuđena je na propast. Zbog toga je veoma važno biti uz voljenu osobu, pokazati joj da je volite, pokazati poštovanje i sitnu pažnju, jer to je svakom čoveku potrebno — da bude voljen. Iako je današnji život brz i nema se vremena za romantiku, nekada je potrebno nežnim rečima voljenoj osobi pokazati da vam je do nje stalo. Romantična večera uz sveće, muziku i vino, doručak u krevetu, duge masaže i češkanje, sve ono što vašem partneru čini zadovoljstvo može biti dokaz ljubavi. Iako ste okupirani brojnim obavezama, da biste sačuvali ljubav, morate naći vremena za svog partnera. Pogledajte zajedno neki film, idite na koncert grupe koju voli vaš partner iako ne slušate tu muziku. Ili: idite na balet, čak iako vam je ta vrsta umetnosti neshvatljiva, čak dosadna. Žrtvujte se u ime ljubavi, isplatiće vam se. 

Za one koji još uvek veruju u čuda, ljubav je uvek pred vratima koja je potrebno samo odškrinuti. Ljubav ne zna za granice, ne poznaje ograničenja i sputavanja bilo koje vrste. Zbog toga dajte makar malo sebe i pokažite partneru da vam je stalo. Tako ćete prevazići sve nesporazume, a vaša ljubav biće još snažnjia. Za sreću u ljubavi potrebno je tako malo. Možete li to pokazati?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR