Glas Javnosti

Od čega muškarcima padaju vilice kad vide nagu ženu? Ovo niko nije očekivao

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Jedno im prvo zapadne za oko.

Kada se prvi put skinemo pred muškarcem, često nam se nameću brojna pitanja i brige o tome šta će primetiti. Da li će uočiti da nismo obrijane, da li će gledati stomak ili celulit, šta im privlači pažnju? Opsežno istraživanje koje je obuhvatilo 12.000 muškaraca konačno je ponudilo odgovor na ovo intrigantno pitanje.

Grudi u centru pažnje

Prema rezultatima istraživanja, čak 45 odsto muških ispitanika priznalo je da im prvi pogled pada na grudi kada vide golo žensko telo. Ova informacija može značajno uticati na samopouzdanje žena, ali isto tako ukazuje na to koliko su grudi važan deo muške percepcije ženske lepote.


Bokovi i zadnjica takođe privlače pažnju


Nakon grudi, 25 odsto muškaraca prvo primeti bokove, dok 11 odsto njih svoj prvi pogled usmerava ka zadnjici. Ovi podaci ukazuju na to da ženski oblik tela, posebno u predelu grudi, bokova i zadnjice, zaista privlači pažnju muškaraca prilikom prvog susreta sa golišavim telom.
Manje pažnje posvećeno licu i intimnim delovima

Zanimljivo je da lice zauzima tek četvrto mesto po značaju kada je reč o prvom utisku, dok intimno područje i stopala nisu u fokusu pažnje većine muškaraca. Ovi podaci mogu pružiti uvid u to kako muškarci percipiraju žensko telo i šta im prvo privlači pažnju prilikom prvog susreta, prenosi "Krstarica".

Ovo istraživanje pruža uvid u mušku percepciju ženskog golog tela i može poslužiti kao podsticaj za razmišljanje o sopstvenom telu i samopouzdanju.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR