Glas Javnosti

Nikako ne izgovarajte OVE rečenice ženi koja prolazi kroz RAZVOD, a evo i ZAŠTO!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Razvod je uvek težak, bez obzira na to koja strana ga je inicirala i ko je "kriv".

Potrebno je vreme da se oporavite od burnog perioda, da sredite misli, oprostite se od jednog dela života i započnete novo poglavlje, a najmanje što tada želite jesu neprimereni komentari najbližih i okoline.

Ne prolazimo svi na isti način kroz razvod. Neko pokazuje osećanja, neko ih proživljava sam sa sobom, ali znajte da nije sramota priznati kako se osećate i da će se s vremenom sve kockice složiti. Do tada, potrebna je podrška prijatelja i porodice, a donosimo nekoliko stvari koje žena nikako ne bi trebalo da govori drugarici koja je sveže razvedena ili tek namerava da okonča brak.

"Biće ti teško"

Da, ona to sama najbolje zna, ali imajte na umu da joj je bilo mnogo teže dok je bila u odnosu koji je nije ispunjavao. Poenta je živeti srećno i uvek je bolje prekinuti nesrećan brak nego tražiti razloge za ostanak u njemu.

"Odričeš se nekih stvari"

Samo zato što je neko u braku ne znači da je ispunjen i srećan. Život posle razvoda donosi neke promene i to je neminovno, ali te promene mogu biti sjajna stvar. Dok se jedna vrata ne zatvore, druga se ne otvaraju. Na razvod uopšte ne bi trebalo gledati kao na odricanje, a okolina nije tu da nameće osećaj krivice, već da bude podrška.

"Teško ćeš naći drugog"

Dok jedni teše razvedenu ženu da će ubrzo naći boljeg, drugi joj govore da će teško pronaći novog partnera. Osoba koja prolazi kroz razvod o tome gotovo da i ne razmišlja, pa ove rečenice nikako ne izgovarajte drugarici ukoliko joj mislite dobro. Sada je pravi trenutak da se posveti sebi i da kreira novi početak, a govoriti joj da nije trebalo da se razvede, jer odbacuje dobru priliku, pogrešno je na svim nivoima.

"Prekasno je za razvod"

Nikad nije prekasno. Trendovi u svetu pokazuju da su razvodi sve češći oko 60. godine, kada ljudi shvate da im brak ne funkcioniše i ostatak života žele da provedu drugačije. Možda deluje sebično, ali tada misle na svoju sreću, svoj mir i zadovoljstvo, a i deca su porasla, pa im je to dodatna olakšavajuća okolnost.

Ne zaboravite da deca nikada ne bi trebalo da budu razlog za ostajanje u nesrećnom braku, jer to ostavlja posledice. Za novi početak, ponavljamo, nikad nije kasno.

"Deci će biti teško"

Još jedna pogrešno izgovorena rečenica. Deca osete kada im se roditelji ne slažu i čuju stalne svađe, što na njih može ostaviti ozbiljne posledice. Deca ne znaju šta znači razvod i ne doživljavaju ga kao odrasli, pa je potrebno da im objasnite onako kako je primereno njihovom uzrastu. Razvod je izazov i za roditelje i za dete, pa je potrebno da mu date konkretne odgovore i podršku, te mu tako osigurate srećno detinjstvo.

Dete ne sme da bude žrtva narušenog odnosa roditelja, a još manje da se nalazi između dve vatre. Imajte na umu da mu je teže da odrasta u nesrećnoj porodici, nego da prihvati da mu roditelji više nisu zajedno.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR