Glas Javnosti
posta

NEOBIČNE POJAVE U VEZI: Partneri posle nekog vremena počinju da LIČE JEDNO NA DRUGO!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Istraživanja psihologa pokazala su da je potrebno 11 meseci kako bi se partneri opustili jedno pored drugog i tada se navike među njima ustaljuju i dešavaju se razne promene.

Uglavnom se na početku veze partneri najviše trude jedno oko drugog. Maske se ne skidaju do kraja jer svako pokušava da sebe prikaže u najboljem svetlu. Vodi se više računa o izgledu, devojke će se češće sređivati, muškarci će se lepše oblačiti ali posle izvesnog vremena dolaze do promena u vezi. 

Tim psihologa ističe da parovi tek nakon 11 meseci prikazuju sebe onakvim kakvim zaista jesu. Tada su obe strane opuštenije i dozvole da ih partner vidi i u malo drugačijem izdanju. Nemoguće je uvek biti sređen, pa će tako doći do situacija kada se provodi vikend zajedno i maska se zajedno sa šminkom mora skinuti. To je normalan i očekivan sled događaja koji vezu može da dovede do višeg nivoa. 

 

Parovi tokom vremena stiču iste navike, pa i mimike i gestove. Partner će usvojiti ponašanje onog sa kim deli najviše vremena. Komunikacija se stiče govorom tela pa tako partneri napreduju u svom odnosu. Takođe, ono što se vremenom desi jeste da devojka tačno zna šta misli njen momak i obrnuto. Neminovno, oni počinju da liče iako imaju sasvim različitu konstrukciju lica. 

Vremenom parovi počinju da upotrebljavaju izraze koje koristi suprotan pol, čime zapravo poboljšavaju komunikaciju.  Neke rečenice i izrazi postaju deo njihovog internog komuniciranja i samo se oni mogu razumeti, što im je romantično. 

Još jedna promena koja se dešava u dugim vezama jeste uklapanje rasporeda spavanja oba partnera. Ako žive zajedno i imaju isti dnevni raspored i obavljaju obaveze u isto vreme i slobodni su istim danima, desiće se da partner koji pati od nesanica uskladiti svoj ritam spavanja sa dnevnim ritmom partnera koji ima zdrav san, piše Objektiv. 

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR