Glas Javnosti

NEKI VOLE ZRELOST A NEKI NE: Zašto se pojedini MUŠKARCI PLAŠE STARIJIH ŽENA?

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Određeni procenat mlađih muškaraca voli starije žene jer im prijaju njihovo životno iskustvo, stabilnost, mir i samopouzdanje. Međutim, neki od njih se boje da uđu u odnos ili vezu sa ženom koja ima više godina od njih iako bi to možda i želeli.

Možemo biti zahvalni što živimo u doba otkrivanja informacija, kada su mnoge pojave i raznorazni izbori načina života koji su u prošlosti bili tabu postali uobičajeni i na njih se gleda sa više blagonaklonosti, razumevanja i tolerancije. To važi i za emotivne i seksualne veze u kojima je partnerka dosta starija od partnera, te više "nije sramota što ti ljubiš mladog momka, matora devojka", kao što se nekada pevalo u čuvenom bećarcu. No, ipak, postoje muškarci koji se plaše takvih odnosa, čak iako pretpostavljaju da će biti više seksualne nego emotivne prirode.

Zašto se mlađi muškarci plaše starijih žena?

Oni mogu čak i da započnu konverzaciju  i inicijativu ali da se u određenom trenutku povuku i počnu da igraju toplo-hladno, ističući da imaju "cim u glavi". Takvim i sličnim frazama objašnjavaju davanje najobičnijih obećanja pa odustajanja od njih. Takvo ponašanje može da pojača osećanje kod nekih žena da će uništiti život svog potencijalnog mlađeg partnera. Zašto se mlađi muškarci povlače? 

Foto: PIxabay

Zaziranje od prevelikog uticaja

Muškarcima ne prija kada im se žene mešaju u život i menjaju ga. Zato pomisao da u njihov životni raspored može da uđe žeska osoba koja je iskusnija i asertivna ponekad stvara odbojnost. Oni ne žele da neko misli umesto njih. Mladost ne podrazumeva da osoba ne poznaje sebe. 

Projekcija nesigurnosti

Neki mlađi muškarci osećaju veću nesigurnost da započnu odnos sa ženom dosta starijom od sebe plašeći se da neće ispuniti njihova očekivanja i standarde.

Pitanje bračnih odnosa

Ukoliko je ženska osoba u zrelijim godinama neki mlađi muškarci zaziru da uđu u vezu sa njom jer misle da će veza rezultirati njenom željom za brakom, a nisu sigurni da li su na taj korak spremni ni sa njom ni inače. Oni ne žele da im se govori šta žele već da to sami osete. 

Pitanje potomstva

Ovo je najrealniji strah jer, ma koliko da mlađi muškarac zavoli ženu stariju od sebe, nikada nije siguran da li će u određenom dobu poželeti da ima potomstvo i da li će to moći da ostvari konkretno sa njom. Da ne bi povredili ni nju ni sebe neki od njih i ne započnu nikakav odnos.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR