Glas Javnosti

NAKON DUGE VEZE… PET razloga za raskid dugogodišnjih emotivnih odnosa….

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Da dugogodišnja veza emotivnih partnera, nije garant sigurnosti, potvrdili su i stručnjaci. Brojni su razlozi zbog kojih ljudi raskidaju i nakon decenija provedenih zajedno.

U nastavku teksta navodimo nekoliko najčešćih razloga zbog korijh se partneri odlučuju da okončaju dugogodišnju vezu ili brak.

1.) Nerešena pitanja

Ukoliko postoje problemi oko kojih između partnera nikada ne dolazi do kompromisa i koji su uvek razloga razmirica ili svađa, oni neminovno, pre ili kasnije odvedu do rastanka.

’Trajne borbe koje nikada ne dođu do zajedničkog jezika proizvode vrstu dugotrajnog animoziteta koji uništava svaku ljubav koja postoji’, rekla je stručnjak za veze Suzan Vinter.

2. ) Aktivne zavisnosti

’Partneri koji imaju aktivnu zavisnost stvaraju haotično i nestabilno okruženje. Oni su emocionalno nepredvidljivi jer im se život vrti oko padova i hranjenja zavisnosti’, objašnjava Vinter.

Ukoliko jedan od partnera nije spreman da potraži stručnu pomoć za svoj problem, ta sebičnost neminovno vodi do nekvalitetnog odnosa i na kraju raskida.

3. ) Prekretnice u životu

Ukoliko jedan od partnera iskusi neki od krupnih problema poput smrti voljene osobe, gubitka posla, bolesti, to itekako može promeniti njegov pogled na svet oko sebe, pa simim tim i na svoje pređašnje izbore, od kojih je jedan i izbor partnera. Nakon ovakvog iskustva, vrlo je verovatno da poželi da promeni nešto i potraži ispunjenje drugačije vrste kada shvati da se njegove želje razlikuju od želja njegovih partnera.

4. ) Izdaja

Bez obzira da li se radi o emotivnoj, finansijskoj ili izdaji druge vrste, u bilo kom periodu veze da de desi, uvek poljulja odnos, a najčešće odvede i do prekida istog.

’Stvari poput finansijske neiskrenosti ili seksualne nevere mogu razdvojiti par i nakon decenija’, kaže Bonior.

5. ) Nedostatak fizičkog dodira ili intimnosti

’Kad nema više te intimnosti između partnera, mogu da počnu da se osećaju kao cimeri a ne partneri’, rekla je, kako prenosi N1, terapeutkinja Loren Kun.

Postoje brojni načini, pored seksa, da održite bliskost sa partnerom, poput onih ’sitnih nežnosti’.

Nekada zagrljaj, mali poljubac u obraz ili jednostavno držanje za ruke, mogu biti sasvim dovoljni.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR