Glas Javnosti

Može li se stati na put besmislenim raspravama koje počinju ni od čega i vode, takođe, ničemu?

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Juče ste se opet posvađali oko toga da li ćete gledati vašu omiljenu seriju ili film koji on obožava. Nažalost, nije vam prvi put da se svađate oko ovakvih stvari.

A ima li tome leka, može li se stati na put besmislenim raspravama koje počinju takoreći ni od čega i vode, takođe, ničemu? Jedino što njima možete da „postignete“ jesu nepotrebne frustracije i dodatni problemi.

Prvi korak pri rešavanju ovog problema, koji je inače prilično rasprostranjen, jeste sledeći – otkrijte koren vaših prepirki. Izgleda da je problem u tome što oboje želite da vam onaj drugi udovolji. Ne postoji način putem kojeg bi to moglo da se ostvari. Nemoguće je da se obe želje istovremeno ispune. Zato jedan mora da popusti. Tu dolazimo do još jednog problema, vi ne želite ni stalno da popuštate, ali ni da vam partner stalno udovoljava, jer bi to izgledalo kao tipično „ulizivanje“.


Sledeći put kada padnete u vatru oko takvih sitnica, pokušajte da uradite ono čemu nas vaspitačice uče još u zabavištu – „zaključajte usta“. Bacite ključ. Uzmite time-out. Jednostavno recite: „Ovo je glupa i besmislena rasprava. Bolje je da je prekinemo.“ Onda napravite kompromis: „OK, važi, danas gledamo ono što ti želiš, sutra gledamo onu seriju koju ja volim.“ Možda će i ovo „suzdržavanje“ biti komplikovano u početku, ali sve se uči, pa se tako uči i povećan nivo tolerancije koja će vam biti veoma važan oslonac za čvrstu i sigurnu vezu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR