Glas Javnosti

MOBILNI TELEFON JE GLAVNI KRIVAC RASKIDA: Evo kako sve RAZARA odnose među PARTNERIMA!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Israživanja pokazuju da nije partner taj kojeg prvog vidimo na početku i poslednjeg kraju dana, već mobilni telefon. Zato se dešavaju sve češći problemi u komunikaciji i razilaženje sa voljenom osobom. Ipak postoje načini da to toga ne dođe.

Svi se budimo uz mobilni telefon, dok ga pred odlazak na spavanje stavljamo na punjač i čim otvorimo oči, prvo u njega pogledamo. Takođe, istraživanja su pokazala i da su ljudi bili mnogo zadovoljniji kada su se budili uz budilnik. Telefoni više ne služe samo sredstvo komunikacije, obuzimaju brojne životne aspekte. Velike su prednosti mobilnog telefiona, ali koliko nas spajaju sa dragim osobama, isto toliko i otuđuju jedne od drugih.

 

Društvene mreže vrlo često bude ljubomoru. Poverenje se sve češće dovodi u pitanje, a jedan od osnovnih razloga jesu društvene mreže. Čest problem u ljubavnim odnosima jeste i stalni poriv za "takmičenjem" sa telefonom - ko će dobiti više pažnje i veću naklonost partnera. Ipak, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste ostali "online", a da pritom ne narušite svoj odnos sa partnerom. 

 

Razmislite koliko vremena provodite sa telefonom u rukama. Ograničite sebe. Mnogi telefoni sada imaju opciju limitiranja koliko dugo ćete koristiti određene aplikacije tokom dana. Dobro razmislite i unesite vreme u podešavanja. Ukoliko iskoristite dnevno ograničenje, odložite telefon i posvetite se partneru.

 U periodu kada tek treba da gradite odnos sa partnerom, nije poželjno da više pažnje posvećujete mobilnom telefonu. Ipak, ostavite ga sa strane, jer propuštate dragocene trenutke. Razmislite dva puta pre nego što nešto prokomentarišete ili objavite, kako će to uticati na odnos raspoloženje vašeg partnera? Uvek pomislite na dragu osobu. Ne dozvolite tehnologiji da se meša u vašu vezu i gradite je na čvrstim, a ne na internet-temeljima.

 

Moderno doba zahteva neprestano prilagođavanje, ali ne samo tehnologiji, već i ljudima na koje tehnološki napredak utiče. Društvene mreže ne umrežuju već vrlo često udaljavaju ljude.

Posvetite se realnosti i vašoj vezi.

 

(Gras javnosti/Espreso.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR